Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent ontdoet zich van zwakke hekkensluiter
Nico Wieme

AA Gent heeft op overtuigende wijze afstand genomen van KSV Roeselare. Met twee doelpunten voor en twee goals na de rust stuurden de Buffalo's de rode lantaarn met zware cijfers terug naar West-Vlaanderen.

AA Gent en KSV Roeselare startten beide met verschillende belangen aan hun onderlinge match. De Buffalo’s wilden hun teleurstellende negende plaats achter zich laten en de nederlaag van vorige week tegen KRC Genk uitvegen; de West-Vlamingen hadden dringend punten nodig in de strijd om het behoud.

Gretige thuisploeg
De thuisploeg begon gretig aan de match, maar de storm ging snel liggen. Roeselare kon daar in de eerste helft bitter weinig tegenoverstellen. De West-Vlamingen geraakten met moeite tot aan het doel van de Buffalo’s, waardoor Jorgacevic slechts bij mondjesmaat zijn talent moest tonen. Enkel een schotje van Provoost zorgde voor enige dreiging.

Strafschop
Na een mindere periode van de AA Gent kreeg de thuisploeg iets over halfweg de eerste helft een strafschop. Oliseh beroerde de bal met de hand in de zestien en Olufade (foto rechts) aarzelde niet om zijn ploeg van op de stip een verdiende voorsprong te bezorgen. Roeselare probeerde te reageren en mikte daarbij vooral op stilstaande fases. Een vrijschop van Tanghe werd door Dainèche vruchteloos doorgekopt.

Nfor verdubbelt
In de laatste vijf minuten voor de pauze waren er nog twee goede mogelijkheden voor Nfor. Eerst werd de AA Gentspits gelanceerd door Jorgacevic, maar na een misverstand tussen Sierens en Dainèche besloot de Kameroener voorlangs. Luttele tellen nadien was het wel raak. Randje buitenspel vertrokken schoof de snelle aanvaller de bal mooi onder Sierens. Zo bracht hij zijn team op een verdiende 2-0-ruststand.

Druk AA Gent
Onmiddellijk na de rust probeerde Gent op het elan van het einde van de eerste helft door te gaan. Rosales kreeg een uitstekende poging om de 3-0 te netten, maar de Venezolaan besloot onbesuisd over. Kort daarop deed Maric hem dat na, al belandde het schot van de Serviër maar net over het doel. Roeselare voelde dat het iets moest doen en kwam eens opzetten: de plaatsbal van Bétrémieux zoefde rakelings langs de kruising.

El Ghanassy toont talent
Een goede twintig minuten voor tijd was de wedstrijd helemaal gespeeld. Olufade tekende zijn tweede van de avond aan na een prima voorzet van Thompson. Bij de rode lantaarn was de veer nu helemaal gebroken. Preud’homme verving Nfor door het jonge talent El Ghanassy en die liet meteen zien wat hij allemaal in zijn mars heeft. Eerst viseerde de Belgische Marokkaan de vuisten van Sierens, daarna nam hij een voorzet van Rosales in één tijd op de slof, maar Ruiz stond ongewild in de baan van de bal.

Roeselare afgemaakt
Gent deed wat het wil en Roeselare mocht zich aanvankelijk nog gelukkig prijzen dat ref Colemonts geen strafschop floot voor een trekfout op Ruiz. Het was slechts uitstel van executie, want in de blessuretijd dikte de Costar Ricaan toch aan tot 4-0 na een assist van invaller Azofeifa. Zo stuurde Gent een ontstellend zwak Roeselare met zware cijfers terug naar huis.