Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stade Edmond Leburton
Spektakel in Tubeke-Kortrijk
viki meeuwis

Tubeke en Kortrijk hebben na een spektakelstuk de punten gedeeld: 3-3. Tubeke kwam drie keer op voorsprong, maar de bezoekers stelden telkens weer gelijk. Perbet scoorde bij de thuisploeg drie doelpunten.

Kortrijk nam meteen het initiatief. Een schot van Guedioura week af op Kums en ging zo maar nipt naast. Even later ging een schot van Belhocine over. KVK was zo het gevaarlijkst, maar na een kwartier ging de bal op de stip aan de overkant.

Perbet mikte eerst op de paal, maar de strafschop moest opnieuw genomen worden omdat Peter Mollez te vroeg voor zijn lijn kwam. In de herneming liet Perbet de kans niet liggen: 1-0.

Opnieuw Perbet

Maar ook nadien bleef Kortrijk de betere ploeg en kreeg het de beste kansen. Nog voor het halfuur stelde Coulibaly gelijk. Kortrijk trok die lijn door, ook in de tweede helft. Kums kwam net te laat om een voorzet van Bakx binnen te tikken.

De goal viel echter weer aan de overkant. Opnieuw was het Perbet die raak trof. Kortrijk reageerde echter snel. Een kopbal van Demets werd gepareerd door Ardouin, maar in de rebound scoorde Brecht Verbrugghe.

Slotoffensief Tubeke

Een minuut later was het echter weer raak voor Perbet. Hij trapte de bal knap binnen en zette Tubeke met zijn derde goal van de avond voor een derde keer op voorsprong. Toch bleek ook dat doelpunt niet voldoende voor de zege. Ibou bediende Coulibaly en het stond weer gelijk.

In de slotfase ging Tubeke nog op zoek naar de drie punten en kreeg Perbet nog een uitstekende kans op zijn vierde treffer van de avond. Van dichtbij besloot hij echter op Mollez.