Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Het Kuipje
Ruiz helpt Westerlo opnieuw aan de zege
Steurbaut Kersten

Westerlo blijft ook na 14 speeldagen knap meedraaien bovenin. Het won in eigen huis met 2-1 van Bergen. Jaime Alfonso Ruiz maakte zijn zevende doelpunt van het seizoen.

In een zwakke eerste helft vergaten Westerlo en Bergen om het publiek te verwennen. Rachid Farssi trapte twee minuten voor rust de eerste bal tussen de palen en het was meteen raak. De Marokkaan schoot van op 20 meter knap in het hoekje.

De tweede helft bracht alles wat het eerste bedrijf niet had: goed voetbal, kansen en spanning. Wouter Scheelen wipte de bal over Frederic Herpoel, maar de Limburger werd afgevlagd voor buitenspel. Ruiz mocht wel doorgaan en legde zijn zevende van het seizoen in het mandje.

De wedstrijd leek gespeeld, maar de ingevallen Mounir Diane bracht met een enig mooi doelpunt, knappe dribbel en dito afstandsschot in de korte hoek, Bergen terug in de wedstrijd. Plots brak de wedstrijd helemaal open met kansen aan beide kanten.

Scheelen en Bertin Tomou vonden Herpoel op hun weg naar doel, Ruiz besloot naast. Aan de overkant trapte Dahmane een vrije trap recht op De Winter. Jay kwam net een voetje te kort om te besluiten.

Westerlo boekt een verdiende overwinning en blijft in het spoor van de koplopers. Bergen blijft onderaan in het sukkelstraatje. (AN)