zwaZulte Waregem
chaCharleroi
1-1
19' Tim Smolders (pen)
Michiel Delagrange

Het treffen tussen Zulte Waregem en Charleroi beloofde een spannende wedstrijd te worden. In het West-Vlaamse Waregem werden de Walen op een warm welkom getrakteerd. Het werd 4-2.

In het duel tussen Zulte Waregem en Charleroi kwamen de Zebra's als eerste gevaarlijk voor de dag. Vooral Orlando was bedrijvig, maar hij had pech in zijn acties. Na enkele goede voorzetten wist hij een eerste keer op doel te besluiten, maar het schot was te zwak.

Zulte Waregem kwam er dan toch voor de eerste keer uit, en het was meteen raak voor de thuisploeg. Tim Matthys wist de ban te breken na dom balverlies van Kéré. Meteen Matthys' 25e goal in 100 wedstrijden. Toch duurde het feestje van de thuisploeg niet lang. Na 19 minuten kreeg Charleroi een penalty, Tim Smolders faalde niet.

Deze veertiende speeldag staat in het teken van de strafschoppen en ook in Waregem bleef men niet achter. De tweede zestienmeter van deze partij was voor Zulte Waregem. Leye zette zich achter de bal en wist ook te scoren. Enkele minuten later was het weer raak. Matthys werkte een hoekschop van Berrier tegen de netten. 3-1, de zege leek al binnen voor Zulte Waregem.

Na de koffie slaagden beide partijen er niet meer in gevaarlijk te zijn en viel de wedstrijd dus een beetje stil. Na een kwartier in de tweede helft echter wist Zulte Waregem de voorsprong te vergroten, het was opnieuw de Fransman Berrier, die een prachtmatch speelde, die de bal op hoekschop panklaar legde voor Leye. De Senegalees wist zo zijn tweede van de avond te scoren.

In de slotfase wist Charleroi de eer nog een beetje te redden. Théréau schoof de bal onder Bossut en legde zo de eindstand vast op 4-2. (AN)