Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Schiervelde
Roeselare zet Westerlo een hak
Fabian Morren

Roeselare heeft zijn tweede zege van het seizoen beet. De West-Vlamingen versloegen thuis Westerlo met het kleinste verschil (1-0).

Westerlo was nochtans het best aan de wedstrijd begonnen. De bezoekers kregen ook enkele kansen, maar het bleek al snel dat Ruiz niet in zijn dagje was. Ook Bertin Tomou slaagde er niet in om te scoren. Naar het einde van de eerste helft toe werd de thuisploeg gevaarlijker. Dat resulteerde in een scrimmage voor doel, maar Dissa en Mulisa kregen de bal er niet in.

Ook na de rust was Roeselare de betere ploeg, met de betere kansen. Het kreeg al heel snel drie uitstekende kansen, maar scoren bleef het probleem. De thuisploeg bleef echter met een groot hart strijden en werd daar uiteindelijk toch voor beloond. Een schot van Van Loo ging tegen de lat, maar Smits werkte in de rebound binnen.

Dissa had enkele minuten later de kans om Roeselare op een geruststellende 2-0 te brengen, maar de Malinees miste de reuzekans. In de slotminuten kreeg Vanaudenaerde nog twee keer geel, maar ook voor die kaart kreeg Westerlo geen poot meer aan de grond.

Roeselare pakt drie gouden punten in de degradatiestrijd. De West-Vlamingen blijven wel laatste, maar naderen tot op een punt van Tubeke. Westerlo blijft vijfde, maar kan Genk en Club Brugge nog verder zien uitlopen.