Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stade Edmond Leburton
Tubeke pakt drie gouden punten
Fabian Morren

Tubeke heeft de degradatietopper tegen Bergen gewonnen met 2-1. In de stand komt Tubeke nu op gelijke hoogte van Bergen. Beide teams hebben elk 14 punten.

Bergen wilde een vervolg breien aan de knappe overwinning van vorige week tegen Dender. De bezoekers begonnen ook het best aan de wedstrijd. Zo moest Paternotte een schot van Diane van de lijn halen. Het was echter Tubeke dat in de eerste helft de beste kans kreeg om de score te openen.

Nadat Yasin Karaca in de diepte werd gestuurd trok Ludovic Buyssens aan de noodrem. Scheidsrechter Frank De Bleeckere wees naar de stip en gaf de verdediger van Bergen rood. Jérémy Perbet liet de unieke kans echter liggen. Frederic Herpoel koos de juiste hoek en stopte de strafschop.

Kort na de pauze miste de thuisploeg opnieuw een reuzekans: Villano besloot voorlangs. Halverwege de tweede helft was het dan toch raak. Een vrije trap van Villano werd in één tijd in doel verlengd door Yasin Karaça. Lang kon Tubeke echter niet genieten van die voorsprong, want Bergen stelde enkele minuten later al gelijk.

Mustapha Jarju kwam oog in oog met Ardouin en de ex-spits van Lierse liet die gelegenheid niet liggen. De thuisploeg was echter niet aangeslagen en scoorde nog een keer. Grégory Dufer, de uitblinker, trapte in de verste hoek binnen. Meteen nadien was Villano gevaarlijk, maar hij besloot voorlangs.

Bergen slaagde er niet in om in de slotfase Tubeke nog onder druk te zetten. Het was invaller Santiago zelfs die nog scoorde voor de thuisploeg, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.