Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Jan Breydel
De Sutter neemt afscheid in stijl, Cercle wint nipt
Nico Wieme

In Jan Breydel maakten Cercle en Roeselare er een leuke pot voetbal van. In de eerste helft hielden de bezoekers opendeurdag, maar na de pauze toonden ze hun tanden. In de slotminuut kreeg Tom De Sutter een staande ovatie. Cercle won nipt met 4-3.

Cercle Brugge was de laatste weken geruisloos opgeklommen tot de zevende plaats, op amper zes punten van de nummers twee Standard en Club Brugge. Met een wedstrijd tegen rode lantaarn Roeselare zat er, na een moeizame start, toch nog een mooie Kerst in voor de jongens van coach Glen De Boeck.

Afscheidscadeau De Sutter
Roeselare begon het best aan de wedstrijd, maar echt gevaar leverde dat niet op. Geleidelijk aan nam Cercle het initiatief over en dat resulteerde in schoten van Stijn De Smet en Tony Sergeant over het Roeselaredoel. Op het kwartier was het wel prijs: uitgerekend Tom De Sutter kapte zich na een voorzet van Thomas Buffel mooi vrij in de zestien en gaf Jurgen Sierens het nakijken.

Cercle duwt door
De thuisploeg had de wedstrijd nu helemaal in handen en dat leverde enkele goed uitgespeelde kansen op. Kort na de openingstreffer kreeg De Smet de kans om Cercle een dubbele voorsprong te bezorgen; Sierens kon zijn kopbal echter wegboksen.

Iets voorbij het halfuur viseerde een bedrijvige De Smet de paal, maar goed tien minuten voor de pauze was het wel raak: Buffel met de voorzet en Oleg Iachtchouk maakte er met een mooi vluchtschot 2-0 van. En Cercle bleef maar komen: vijf minuten voor de pauze leek de wedstrijd helemaal beslist met een doelpunt van De Smet na een stiftbal van Iachtchouk.

Doelpuntenfestival
De tweede helft was nog geen acht minuten ver of er lagen al drie ballen in de mand. Eerst scoorde Cédric Bétrémieux voor Roeselare, maar amper twee minuten later diepte Iachtchouk de Cerclevoorsprong weer uit tot drie doelpunten. Lang kon de thuisploeg daar niet van profiteren, want Sekou Outtara milderde na een mooie individuele actie tot 4-2.

Geen vervolg
Wie op een vervolg van dit scenario had gehoopt, kwam bedrogen uit, hoewel er nog enkele kleine mogelijkheden voor beide teams waren. Roeselarespeler Joeri Dequevy zette zich door, maar schoot naast. Aan de overkant verijdelde Azubuike Oliseh een poging van Frederik Boi. En de volgende kans was weer voor de bezoekers: na geklungel in de groen-zwarte defensie besloot Sekou Outtara in het zijnet.

Applausvervanging De Sutter
De wedstrijd leek op 4-2 uit te draaien, maar zeven minuten voor tijd bracht Janne Hietanen na een scrimmage voor doel terug spanning in de wedstrijd. Roeselare drong wel nog wat aan, al was de beste mogelijkheid nog voor De Sutter. Zijn schot belandde echter aan de verkeerde kant van de paal. Enkele minuten voor affluiten verliet de spits van groen-zwart onder een staande ovatie voor de laatste keer het terrein in het Jan Breydelstadion. Roeselare kreeg niets meer klaar en zo eindigde de wedstrijd op 4-3.