berBergen
gntKAA Gent
Datum: 17/01/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen onderuit in de slotfase
Dirk Pieters
| 0 reacties
Bergen onderuit in de slotfase
Foto: © SC

AA Gent heeft na de bekeroverwinning ook de drie punten gepakt in de competitie. Toch duurde het lang, maar Suler kopte in de slotfase de Buffalo's op voorsprong; 1-2.

Op een zeer slecht veld hadden beide ploegen het moeilijk om te voetballen. Het was de thuisploeg die het minste problemen had. Bergen drukte AA Gent tegen het eigen doel en vooral Suler had het daar heel moeilijk mee. De verdediger van de Buffalo's liet zich opnieuw aftroeven. Suler speelde de bal in de voeten van Gueye en moest nadien zijn tegenstander foutief afstoppen. Nzolo floot strafschop en Brahami liet de kans niet liggen. Op kansen van AA Gent was het lang wachten. Eén keer stak Gent de neus aan het venster en meteen was het raak. Ruiz schoot een vrije trap mooi in doel en zette zo de 1-1 ruststand op het bord.

Na de pauze kwamen de bezoekers beter uit de kleedkamers. Custovic toonde zich eindelijk met een bal op de paal en een terecht afgekeurd doelpunt. Bergen kreeg het moeilijk en kwam nog nauwelijks in het spel voor. Het was AA Gent dat op zoek ging naar een tweede doelpunt en dat kwam er ook. Vijf minuten voor affluiten kopte Suler de winnende goal tegen de netten. Gent pakte de volle buit en start 2009 uitstekend. (AN)
Herbeleef Bergen - KAA Gent