Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk houdt punten thuis tegen Roeselare
Fabian Morren

Kortrijk heeft zijn sterke thuisreputatie nog eens bevestigd. Het team van trainer Hein Van Haezebrouck won de West-Vlaamse derby van Roeselare met 2-1.

Kortrijk kon in de eerste helft twee maal scoren vanop een stilstaande fase. Een uitgespeelde kans kreeg de thuisploeg nagenoeg niet. Eerst ging een vrije trap van Karim Belhocine knap voorbij doelman Jurgen Sierens in doel. Vlak voor de rust maakte Sven Kums er vanaf de strafschopstip 2-0 van. De overtreding van Azubuike Oliseh, die er aan voorafging, was licht.

Niet dat Roeselare veel kansen kreeg in de eerste helft, maar Cédric Bétrémieux had in de slotfase van de eerste helft toch een mooie kans op de gelijkmaker. De gewezen aanvaller van Kortrijk miste echter. Zo gingen de bezoekers met een achterstand de rust in. Roeselare kwam wel gemotiveerd uit de kleedkamers.

In de tweede helft dacht Elimane Coulibaly Kortrijk op een veilige 3-0-voorsprong te zetten, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In plaats van 3-0 viel aan de overkant de aansluitingstreffer. Nieuwkomer Sherjill MacDonald trof bij zijn debuut meteen raak en liet Roeselare opnieuw hopen.

De bezoekers zetten alles op alles. Onder meer een sterke doelman Peter Mollez hield Kortrijk overeind. Voor Roeselare ziet het er met de week slechter uit in de degradatiestrijd. De knappe zege in de beker tegen Club Brugge is door deze nieuwe competitienederlaag al helemaal verdrongen naar de achtergrond. (P)