Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Zwak Standard nipt voorbij Dender
Anthony Van der Planken

Standard heeft thuis gedaan wat het moest doen. Het won van Dender en komt zo op één punt van leider Anderlecht, al kostte dat wel bijzonder veel moeite.

De wedstrijd startte bijzonder sterk, met al na één minuut een doelpunt van Milan Jovanovic. Het leek het begin van een makkelijke zege, maar dat draaide flink anders uit. Nauwelijks enkele minuten later klopte Oguchi Onyewu zijn eigen doelman, waardoor de Rouches opnieuw konden beginnen.

De 1-1 gaf Dender vertrouwen, terwijl Standard maar niet aan goed voetbal toekwam. De Rouches kwamen toch nog op 2-1 via Mbokani na een knappe assist van Dalmat, maar ook die voorsprong werd al gauw weggeveegd, dit keer door Daan De Pever.

Na de rust bleef Standard zwak acteren. Aanvoerder Steven Defour nam dan maar zijn verantwoordelijkheid en trapte een vrijschop knap tegen de netten. 3-2, daar bleef het ook bij, al ontsnapte Standard nog toen de ref in de slotfase een doelpunt afkeurde wegens een lichte duwfout van Van den Eede.