denFCV Dender EH
Germinal Beerschot
Datum: 24/01/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Haroun bezorgt G. Beerschot driepunter
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Haroun bezorgt G. Beerschot driepunter

Germinal Beerschot zet zijn opmars verder na een 0-1 overwinning op het veld van Dender. Overtuigend was de prestatie van de Mannekes echter niet.

Germinal Beerschot mag de degradatiezorgen stilaan opbergen. De Antwerpenaren pakten bij Dender een belangrijke driepunter en klimmen verder naar boven. De spelers van Aimé Anthuenis leverden echter een belabberde prestatie af.
 
Paars-wit was een schim van de ploeg die vorige week Racing Genk van de mat speelde en met zware 4-1 cijfers over de knie legde. Geen inspiratie, geen creativiteit, amper doelgevaar en geen toverende Daniel Cruz op het middenveld.
 
De eerste kans die Germinal Beerschot liet noteren was er een van Bart Goor. De middenvelder trof net voorbij het halfuur opnieuw de paal. Anthuenis wisselde bij de rust Vandenbergh en De Man voor Dosunmu en Leko. De Nigeriaanse aanvaller en de Kroatische middenvelder konden het tij niet keren.
 
Sanharib Malki liet nog een uitstekende kans liggen – de Syriër trapte alleen voor doel naast de bal, maar bood Faris Haroun in de slotfase het winnende doelpunt aan. De middenvelder trapte via een Denders been voorbij Cédric Berthelin in doel. Paars-wit drukte even door, maar liet na om de wedstrijd definitief te beslissen.
 
Een zware dobber voor Dender dat het degradatiespook groter ziet worden. De Oost-Vlamingen waren nochtans goed aan de wedstrijd begonnen en drukten op enthousiasme Germinal Beerschot terug.
 
Een sterk spelende Rudy Saintini ontpopte zich tot de gesel van de bezoekende defensie en zag na vier minuten zijn schot via het been van Kurt Van Dooren naast het doel van Silvio Proto hobbelen. Fabrice Mvemba knalde een voorzet van Fred in het zijnet. In de tweede helft zakte Dender weg. Haroun gaf in de slotfase het nekschot. David Destorme trapte in het slot de gelijkmaker op de paal.
 
Herbeleef FCV Dender EH - Germinal Beerschot