Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Schiervelde
Roeselare knokt zich voorbij Charleroi
De Nijs Michael

Roeselare leek voor de jaarwisseling een vogel voor de kat. Maar dit jaar zorgden de West-Vlamingen al voor een bekerstunt door Club uit te tellen in de Cofidis Cup en nu lijkt de weg naar boven ook in de competie ingezet: Roeselare won van Charleroi.

Roeselare haalde tijdens de wintertransferperiode liefst zes nieuwe spelers naar Schiervelde en die mochten van trainer Dennis Van Wijk allemaal in de basis starten. Vooral Mac Donald (foto) liet zich opmerken, al na vijf minuten werkte hij een afgeweken vrije trap af: 1-0. Nog geen vijf minuten later kreeg Charleroi dé kans op de gelijkmaker toen ref Bultynck naar de stip wees. Habibou schoot op Sierens, maar de scheidsrechter liet de strafschop hernemen omdat enkele spelers te vroeg waren ingelopen. Deze keer was het Iajour die trapte, de Marokkaan schoot eveneens op Sierens, maar de bal verdween toch tegen de netten.

Roeselare bleef echter voor de zege gaan en onder leiding van een sterke Mac Donald kregen de West-Vlamingen ook wat ze verdienden. Het was Perisic, een andere wintertransfer van Roeselare, die de bal nog in de eerste helft in doel kon verwerken. Na de pauze maakte de ingevallen Dissa er nog 3-1 van. Charleroi eindigde de wedstrijd uiteindelijk met negen, want zowel Vandenbroeck als Chakouri werden uitgesloten door scheidsrechter Bultynck.