Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stade Edmond Leburton
Lokeren onderuit bij Tubeke
Dirk Pieters

Lokeren deed zaterdagavond een slechte zaak. Het ging met 2-1 onderuit bij Tubeke. De bezoekers kwamen nog wel op voorsprong, maar gaven in de tweede helft alles weg.

Lokeren had in het openingskwartier het meeste balbezit in Tubeke, maar de beste kansen waren wel voor de thuisploeg. Perbet stak meermaals de neus aan het venster, maar de goalgetter van Tubeke is de weg naar het doel wat kwijt. De aanvaller liet een paar reuzekansen onbenut. Aan de overkant liep er wel een spits rond die niet veel kansen nodig heeft. Maazou kapte Vandelanoitte simpel uit en trapte met zijn linker de bal tegen de netten. Lokeren mocht tegen de gang van het spel in gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft hadden de spelers van Lokeren duidelijk geen zin meer. Tubeke bleef de betere ploeg en speelde veel agressiever dan de bezoekers. Halfweg de tweede periode zorgde Villano voor de 1-1. Na een één-tweetje met Dufer schoot hij de bal mooi in doel. Lokeren schoot ook na de gelijkmaker niet wakker en kreeg in de slotfase het deksel op de neus. Dufer schoot de bal tegen de netten en bezorgde Tubeke alsnog de drie verdiende punten.