Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Lotto Park
Anderlecht geeft dubbele voorsprong weg
Anthony Van der Planken

Anderlecht is het maximum al na twee speeldagen kwijt. Paars-wit slaagde er thuis niet in AA Gent opzij te zetten. Het gaf zelfs een dubbele voorsprong uit handen.

Nochtans kon Anderlecht niet beter aan de wedstrijd beginnen. Na nauwelijks zeven minuten duwde Vlcek een voorzet van Legear tegen de netten. Paars-wit duwde door en kwam al gauw op 2-0. Het was Guillaume Gillet die gestuntel in de Gentse defensie wist af te straffen.

Anderlecht leek op weg naar een makkelijke zege, Jonathan Legear had zelfs de 3-0 aan de voet. De blonde flankspeler miste onbegrijpelijk, een keerpunt in de match, zo bleek later.

Gent putte immers vertrouwen en kwam verrassend op 2-1. Ljubijankic kopte perfect binnen. De Buffalo's kwamen op slag van rust zelfs op gelijke hoogte via Suler.

Anderlecht ging in de tweede helft op zoek naar de winnende goal, maar echt indruk maken, lukte niet. Zelfs niet toen Suler twintig minuten voor het einde terecht uitgesloten werd.

Het bleef dus bij 2-2, een ontgoocheld resultaat voor Anderlecht. Paars-wit staat meteen twee punten achter op landskampioen Standard.