Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade Charles Tondreau
Dahmane nekt zijn ex-club met twee treffers
Dirk Pieters

Het nieuwe voetbalseizoen is niet zo schitterend gestart voor Racing Genk. Ook in de tweede wedstrijd van het seizoen wist de Limburgse club niet te winnen. Het ging met 3-1 onderuit op het veld van Bergen. Dahmane scoorde twee keer tegen zijn ex-club.

Bergen moest het stellen zonder de geschorste Brahami en kon ook niet rekenen op de geblesseerde Cordaro. Racing Genk moet het stellen zonder rechtsachter Hans Cornelis.

De beginfase was voor Bergen. Racing Genk had het moeilijk met de Waalse club en vooral Toth had het knap lastig met Collet. De Bergen-speler liet telkens de middenvelder achter zich. Na acht minuten leverde dat meteen ook een doelpunt op. Dahmane glipte - met dank aan een slapende Toth - door de buitenspelval en zorgde voor de 1-0. Ook nadien bleef Toth de zwakke schakel van Racing Genk. Nog voor het half uur stond het bijna 2-0, maar Dahmane kon net niet bij een voorzet van Collet. Dat was slechts uitstel want even later zorgde Dahmane met zijn tweede van de avond voor de 2-0 voorsprong. Nog voor de pauze kreeg Nemec de kans om de aansluitingstreffer te maken, maar de aanvaller liet de grote kans onbenut en zo bleef het 2-0.

Racing Genk moest iets veranderen aan die achterstand en voerde meteen twee wissels door. De onzichtbare Bosnjak en Pudil zijn het kind van de rekening, Soetaers en Da Silva kregen hun kans. Veel verandering leverde dat niet op want na acht minuten spelen in de tweede helft scoorde Bergen een derde keer. Dit keer zorgde Jarju met een knappe lob voor de 3-0. Toch gaven de bezoekers zich niet gewonnen want amper enkele minuten later kon Nemec dan toch de aansluitingstreffer scoren. Op aangeven van Barda zorgde hij voor de 3-1. Meteen daarna kwam Genk bijna weer in de wedstrijd, maar Nemec liet de kans op 3-2 liggen. De wedstrijd bleef goed over en weer gaan en Toth kon in extremis de 4-1 nog onderscheppen van Jarju. In de slotfase was de grootste kans nog voor de thuisploeg, maar Buyssens schoot op de paal.