Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Jan Breydel
Dirar helpt Club Brugge aan eerste plaats
Steurbaut Kersten

Club Brugge hijst zich na een 2-0 overwinning tegen Zulte Waregem naast Standard aan de kop van het klassement. De ingevallen Nabil Dirar brak de wedstrijd na rust volledig open.

Drie dagen na de 3-0 pandoering op het veld van AA Gent heeft Club Brugge na een magere streekderby weer aangeknoopt met de zege. Met twee doelpunten in het openingskwartier van de tweede helft trok blauw-zwart de overwinning naar zich toe.

Geen Ciman

Opvallende afwezige bij de start van de wedstrijd was Laurent Ciman. De gecontesteerde rechtsachter kreeg zelfs geen plaatsje op de bank. Ook Nabil Dirar, Philippe Clement en Karel Geraerts kregen rust. Zij werden vervangen door Gertjan Demets, Ivan Leko, Jonathan Blondel en Antolin Alcarez.

In de eerste helft voetbalde Club zoutloos. Weinig inspiratie, een trage balcirculatie en veel slechte passes waren opnieuw de Brugse ingrediënten. Joseph Akpala miste onbegrijpelijk de openingstreffer. De Nigeriaan, mooi vrijgespeeld door Wesley Sonck, verscheen alleen voor Sammy Bossut, maar knalde recht op de doelman.

Zulte Waregem, dat twee weken Anderlecht nog van de mat veegde, volgde het Brugse voorbeeld en vond ook niet de juiste mix om de wedstrijd te kruiden. De fusieploeg kon Stijn Stijnen amper aan het werk zetten. Revelatie Thomas Matton kopte de best kans voorlangs.

Dirar maakt verschil

Jacky Mathijssen hield na de rust Akpala en de onzichtbare Ronald Vargas in de kleedkamers en gooide Daniel Chavez en Nabil Dirar in de strijd. Een dubbele wissel die meteen succes oogstte. Dirar bediende drie minuten na rust Sonck. De Ninovieter trapte van dichtbij zijn derde van het seizoen binnen.

Tien minuten verdubbelde Ivan Leko vanop de stip, na een fout van Bart Buysse op Dirar, de score. Club controleerde de wedstrijd en liet Zulte Waregem komen. Matton, die voor het eerst sinds zijn vertrek bij de beloften van blauw-zwart terugkeerde naar het Jan Breydelstadion, knalde de enige goede kans op Stijnen.

Het bleef zo bij een logische 2-0, waardoor Club Brugge samen met Standard aan de kop van het klassement komt. (AN)