Datum: 23/08/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Guldensporenstadion
Cercle verliest opnieuw
T. Coremans
| 0 reacties
Cercle verliest opnieuw

Cercle Brugge is er opnieuw niet in geslaagd de drie punten binnen te slepen. Ditmaal bleek promovendus Kortrijk te sterk. De West-Vlaamse derby eindigde op 2-1.

Promovendus Kortrijk haalde op de eerste speeldag een verdienstelijk gelijkspel op het veld van Roeselare. Vanavond kwam Cercle Brugge op bezoek. De revelatie van het vorige seizoen verslikte zich vorige week in Anderlecht. De Bruggelingen werden met droge 0-3 cijfers in eigen huis opzij gezet. Kon groen-zwart de zware nederlaag uitwissen in het Guldensporenstadion?

Cercle Brugge doorkruiste de provincie West-Vlaanderen om Kortrijk partij te geven. Een veelbelovende openingsfase van de bezoekers werd door Kortrijk al gauw de kop ingedrukt. KV Kortrijk voetbalde soepel en won de meeste duels. Cercle zat merkbaar nog niet in de uitstekende vorm van het vorige seizoen.

Thomas Buffel wist na een knappe actie De Sutter te bereiken. Mollez toonde zich alert en kwam uitstekend tussen. Kums en Ibou zorgden voor de thuisploeg voor de meeste dreiging. Verbist werd amper gedwongen tot zware fysieke inspanningen maar moest zich kort voor de pauze toch omdraaien. Kums hield de bal goed laag en knalde de 1-0 tegen de netten.

Cercle probeerde zich in de wedstrijd te knokken maar kon de thuisploeg niet overtuigen van hun kwaliteiten. Tot tweemaal toe kreeg De Sutter enkele knappe kansen opgelegd maar wrong ze de nek om. Aan de overkant voorkwam Verbist op het nippertje een tweede tegentreffer. De Cercle-doelman dook uitstekend in de voeten van Ibou. Enkele fases later ging Verbist in de fout na het nonchalante wegtrappen van de bal. Kortrijk- speler Kums probeerde vanaf de middencirkel maar zijn poging was niet gekadreerd.

Net op het moment dat de Bruggelingen aanspraak maakten op de gelijkmaker trof de thuisploeg andermaal raak. De aartsgevaarlijke Ibou wurmde zich in de zestien en bereikte tijdig de vrijstaande Elimane Coulibaly. Coulibaly haalde overtuigend uit en mikte het leer onder Verbist: 2-0. Hoofdtrainer Vanhaezebrouck neemt straks mogelijk de titel van ‘revelatiecoach’ over van collega De Boeck.

Met nog een kwartier op de klok slaagde Cercle er nier meer in de achterstand om te buigen. Verder dan de aansluitingstreffer van Iachtchouk kwamen de Bruggelingen niet meer. De hoge verwachtingen van het Cercle-bestuur krijgen door deze nederlaag tegen nieuwkomer Kortrijk een serieuze knauw. Vanhaezebrouck behaalde door deze zege meteen het nodige krediet. (AN)