Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
AA Gent vernedert Charleroi
Michiel Delagrange

Dat Charleroi - AA Gent wel een leuke match kunnen worden, wist iedereen. Maar dat er ook daadwerkelijk zeven doelpunten zouden worden gescoord, dat kon niemand voorspellen.

Al vanaf het begin van de westrijd namen de Buffalo's het heft in handen. Charleroi werd in het eerste kwartier echt weggetikt, en dit resulteerde dan ook in een 0-1 achterstand voor de Zebra's. Maric wist een voorzet van Smolders in twee keer in doel te werken. Even later was het Wils die met de kop de Stroppendragers op een verdiende 0-2 voorsprong bracht.

De Gentenaars waren duidelijk de betere ploeg, maar toen Jorgacevic Pélé torpedeerde in de zestien, mocht Mujangi Bia vanop de stip milderen tot 1-2. Preud'homme was het overduidelijk niet eens met deze beslissing van de ref, hij werd meteen naar de tribune vervangen. Ook na de rust bleven de Buffalo's het spel domineren. Tot echte kansen kwam het in de tweede helft weliswaar niet. Lubijankic bracht de Buffalo's tot op een 1-3 voorsprong.

Even later was het nieuwkomer Custovic die de voorsprong voor de Gentenaars mocht uitdiepen, hij kopte de gemeten voorzet van Ruiz feilloos binnen. Tim Smolders, die in de eerste helft nog aan de basis van de 0-1 voorspong lag, zette zijn kersverse ploeg helemaal op rozen door het leer met de hak over de doellijn te werken, 1-5. Zo legde de ex-Charleroispeler de wedstrijd in zijn definitieve plooi.

Al was het Théréau die het laatste woord voor zijn rekening nam, hij kopte in de laatste minuut nog de 2-5 tegen de touwen. Gent won zo verdiend van Charleroi, dat Germinal Beerschot moet lossen. Gent blijft aanklampen bij het nummer zeven in de rangschikking. (GD)