Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Jan Breydel
Van Heerden zet Club op weg naar vlotte zege
Anthony Van der Planken

Club Brugge heeft (opnieuw) het vel van Jacky Mathijssen gered. Blauw-zwart won thuis met 3-1 van Tubeke en had dat vooral te danken aan de (gedwongen) invalbeurt van Elrio Van Heerden.

Club Brugge startte stevig aan de wedstrijd, met een goede kans voor Daniel Chavez in de eerste minuut, maar zakte daarna weer weg. Het slaagde er 40 minuten niet in om Tubeke onder druk te zetten. Enkel Nabil Dirar leek er vol voor te gaan, maar de bedrijvige middenvelder kreeg zijn ploegmaats niet mee. Dirar claimde trouwens ook een penalty, maar kreeg die niet.

Het keerpunt kwam er dankzij de blessure van Joseph Akpala, die noodgedwongen vervangen werd voor Elrio Van Heerden. Die laatste nam Club meteen op sleeptouw. Na een knappe actie van de Zuid-Afrikaan kwam de bal bij Antolin Alcaraz, die perfect aflegde voor Daniel Chavez. De aanvaller aarzelde niet en zorgde op slag van rust voor de al bij al verdiende 1-0.

De 1-0 leek Club te bevrijden, want de thuisploeg kwam een stuk sterker uit de kleedkamer. Koen Daerden was tot twee keer toe heel dicht bij de 2-0. Eerst kwam hij net tekort op een goede voorzet van Van Heerden, een halve minuut later kopt hij -helemaal vrij- onbegrijpelijk naast. Nadat Chavez nog een goede mogelijkheid had verkwanseld, wist Dirar -op aangeven van Van Heerden- dan toch voor de veilige voorsprong te zorgen. Van Heerden leverde ook de voorzet voor het derde doelpunt af, dit keer was Daerden de afwerker van dienst.

In de slotfase milderde Sorokin nog tot 3-1, maar dat kon de feestje van het Brugse publiek -dat uitgebreid Elrio Van Heerden bedankte, niet meer verpesten.