Stadion: Daknam
Genk wint in het gaatje
Steurbaut Kersten

Racing Genk laat de top drie niet verder wegsluipen. De Limburgers gingen in de slotfase voorbij Lokeren en houden een ticket voor Europees voetbal in het vizier.

De bezoekers namen van bij het begin de wedstrijd in handen en combineerden goed op het gladde veld. Een bedrijvige Stein Huysegems zorgde voor dreiging. De Genkse wintertransfer ging vlot zijn tegenstanders voorbij, maar slaagde er niet in om doelgevaar te creëren.

Tegen de gang van het spel in bracht Omer Golan de thuisploeg op voorsprong. De Israëliër kopte een voorzet van Frederic Dupré voor de uitgekomen Davino Verhulst in doel. Een licht omstreden treffer want Golan zou het leer beroerd hebben met de arm. De televisiebeelden brachten echter weinig duidelijkheid.

Lokeren trok de wedstrijd even naar zich toe, maar de bezoekers bleven de beter voetballende ploeg. Nebosja Pavlovic en Golan besloten beiden de kans op de 2-0 over. Aan de overkant schoot Vossen de beste Genkse kans voor rust naast.

In de tweede helft slaagde Genk er wel in om het overwicht om te zetten in kansen. Doelpunten van Adam Nemec en Jelle Vossen werden nog terecht afgekeurd voor buitenspel, maar Tom De Mul zorgde met een frommeldoelpunt -zijn eerste treffer ooit in de Belgische competitie- voor de verdiende gelijkmaker. Lokeren protesteerde, maar het leer had duidelijk de doellijn overschreden.

De jongens van Ronny Vangeneugden zetten door en kregen in de slotfase wat ze verdienden. Copa hield Lokeren met enkele knappe reddingen lang recht, maar Nemec zorgde in de 90e minuut voor gerechtigheid. De Slovaak duwde een voorzet van Huysegems voorbij de Ivoriaan in doel.

Racing Genk houdt met deze zege de top drie in het vizier. Lokeren verliest zijn eerste ‘topwedstrijd’ in de competitie en mist de kans om vierde te worden. (AN)