Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard probleemloos langs Roeselare
Fabian Morren

Standard heeft de drie punten in eigen huis gehouden tegen Roeselare. De Rouches wonnen met 3-0 en blijven dankzij die zege aan de leiding.

Standard had even tijd nodig om het juiste ritme te vinden, maar na een korte studieronde kwam de pletwals op gang. Eerst was er een schot van Milan Jovanovic dat voorlangs ging, nadien besloot Axel Witsel een metertje naast.

Jovanovic kreeg nog meer uitstekende kansen. Zo trof hij na een prima pass van Witsel de kruising. Het was slechts uitstel, want de Serviër scoorde iets voorbij halverwege de eerste helft toch. Na een knappe voorzet van Steven Defour devieerde Jovanovic de bal binnen.

Strafschop

Ook na de openingsgoal bleef Standard de lakens uitdelen. Roeselare kon er nauwelijks wat tegenover stellen. Kort voor de rust wees ref Breda naar de stip na een overtreding van Oliseh op Mbokani. Gouden Schoen Witsel zette zich achter de bal en bracht Standard nog voor de pauze op een geruststellende 2-0-voorsprong.

De thuisploeg beperkte zich na de rust vooral tot het controleren van de wedstrijd. De Rouches verzamelden nog wel wat kansjes, maar daar kwamen geen doelpunten meer uit voort. Mirvic verschalkte na een voorzet van Marcos bijna zijn eigen doelman en Mangala kopte net over.

Opstootje

De bezoekers kregen geen enkele uitgespeelde kans. Na een knappe actie kon MacDonald wel even dreigen, maar zijn poging strandde op de benen van Oguchi Onyewu.

De zege van Standard kwam niet meer in gevaar. In het slotkwartier was er wel nog even opschudding toen Milan Jovanovic bijzonder boos werd op zijn ploegmaat Mbokani omdat die de bal niet afspeelde. Jovanovic deed nadien meteen teken naar de bank dat hij gewisseld wilde worden.

Jovanovic en Mbokani werden gewisseld. Benteke en Benko waren hun vervangers en die deden het goed. Ze zorgden samen nog voor een derde doelpunt. Benteke was de aangever en Benko werkte af. (AN)