Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Chavez bevrijdt Club Brugge
Anthony Van der Planken

Club Brugge heeft zaterdagavond een uitstekende zaak gedaan. Blauw-zwart won nipt, maar verdiend van FCV Dender en profiteert zo optimaal van het puntenverlies van eerste achtervolger Racing Genk.

Club Brugge was 90 minuten lang baas op het veld van FCV Dender, maar slaagde er niet in om echt indruk te maken. Vooral in de eerste helft was het voetbal bijzonder matig, enkel Elrio Van Heerden kon met een goed schot even dreigen. Aan de overkant kreeg ook Admir Aganovic een leuke mogelijkheid, maar zijn lobbal vloog hoog over.

Na rust voetbalde Club beter, al slaagde het er niet in om veel kansen bij elkaar te voetballen. Het bleef vooral bij afstandsschoten, die steeds naast het doel vlogen. Dender beperkte zich tot verdedigen, en kwam er slechts sporadisch uit. Bovendien moest de thuisploeg het laatste halfuur met tien man afwerken, nadat Siebe Blondelle terecht met twee keer geel werd uitgesloten.

Met het laatste fluitsignaal in zicht begon Club Brugge steeds meer druk te zetten. Laurent Ciman kreeg een uitstekende mogelijkheid op de 0-1, maar miste. De gretige Mohamed Dahmane leek Club vijf minuten voor tijd te bevrijden, maar zijn doelpunt werd onterecht afgekeurd voor buitenspel. Uiteindelijk kwam die goal er dan toch. De ingevallen Daniel Chavez legde de verdiende 0-1 in het mandje. Diezelfde Chavez scoorde in de slotseconden nog een tweede goal, op aangeven van de eveneens ingevallen Ronald Vargas.

Club doet zo een goede zaak. Het loopt uit op eerste achtervolger Racing Genk, dat volgende week naar het Jan Breydelstadion trekt. (NW)