Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Luminus Arena
Zulte Waregem bezorgt Genk een kater
Fabian Morren

Racing Genk heeft een dure nederlaag geleden tegen Zulte Waregem. Op eigen veld verloren de Limburgers van tien bezoekers met 1-2.

De eerste goeie mogelijkheid in de wedstrijd was voor Racing Genk. Een voorzet van Hans Cornelis werd nipt naast gekopt door Jelle Vossen. Meteen nadien had Zulte Waregem eigenlijk op voorsprong moeten staan. Ernest Nfor had de 0-1 aan de voet, maar Daniel Pudil redde nog in extremis de meubelen voor de thuisploeg.

Meer dan uitstel was het niet, want niet veel later was het toch raak. Nfor trapte een voorzet in één tijd binnen. De aanvallen van Genk waren nauwelijks gevaarlijk en nog voor de rust sloeg Zulte Waregem nog een keer toe. Op aangeven van Kevin Roelandts werkte Franck Berrier beheerst af: 0-2.

Genk begon zeer gretig aan de tweede helft en werd daar al heel snel voor beloond. Na een scrimmage voor het doel van de bezoekers scoorde Joao Carlos. De thuisploeg zette alles op alles en kreeg nog kansen. Bovendien moest Zulte Waregem met tien verder nadat Ludwin Van Nieuwenhuyze zijn tweede gele kaart kreeg.

Toch was het lang wachten vooraleer de thuisploeg nog eens een grote kans kreeg. Pas in de laatste tien minuten had Stein Huysegems een prima mogelijkheid om te scoren, maar hij besloot over. Hoewel Vossen nog gevaarlijk uit de hoek kwam, was de nederlaag toen al een feit voor Genk. (AN)