kvkKV Kortrijk
staStandard
0-1
65' Răzvan Marin (pen)
2-1
Datum: 27/12/2017 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Guldensporenstadion
Perbet knalt in allerlaatste minuut Kortrijk voorbij tien Rouches in stormachtige match
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Kortrijk
| 0 reacties

Tienkoppig Standard houdt Kortrijk bijna in bedwang

Perbet knalt in allerlaatste minuut Kortrijk voorbij tien Rouches in stormachtige match
Foto: © photonews

Jérémy Perbet miste genoeg kansen om vier keer te scoren, maar werd bij Kortrijk toch de held. Standard zal het vooral over het optreden van de ref hebben.

Kortrijk en Standard mochten een robbertje uitvechten op een wel heel vettig veld. Door de aanhoudende regen werd het terrein herschapen in een halve modderpoel. Aan het einde van de eerste helft zag je bijna meer bruin dan groen.

We hadden vooral te doen met de lijnrechter aan de kant van de hoofdtribune. Die stond werkelijk de hele tijd in een modderpoel te trappelen. Veel voetballende hoogstandjes kregen we in die eerste helft dan ook niet te zien.

Standard, dat in dezelfde opstelling aan de aftrap kwam als vorige week, leek er het beste mee om te gaan en had via Sa een heel grote kans. Kaminski hield meer dan eens knap zijn netten schoon en was voor de koffie de beste man op het veld. Bij Kortrijk kregen Perbet en De Smet twee goeie mogelijkheden, maar scoren lukte niet.

Slechte reclame voor het voetbal

Het werd bitsig en na een meer spectaculaire dan gevaarlijke fout van Agbo op De Smet mocht de middenvelder van Standard met een tweede gele kaart gaan douchen. Wat daarna gebeurde was vooral slechte reclame voor het voetbal.

Agbo bleef immers minutenlang op het veld staan, stak zijn middenvinger op naar het Kortrijkse publiek en werd op zijn lange tocht -wat staat die spelerstunnel toch slecht in Kortrijk- nog door de harde kern bekogeld met bier, aanstekers en meer fraais.

Met een stuk theater gingen we dus de rust in. Wie dacht dat Kortrijk het in eigen huis tegen tien makkelijk zou krijgen in de tweede helft, had het bij het verkeerde eind. Standard kwam met grinta uit de kleedkamer en zette enkele mooie aanvallen op. Marin miste twee keer een reuzenkans.

Na handspel van Makarenko op corner kreeg Marin dan dé kans om zijn missers goed te maken. Hij knalde door het midden tegen de touwen. Alle hens aan dek dus bij KV Kortrijk om het eerste puntenverlies in eigen huis onder De Boeck te vermijden.

Perbet had al een niet te missen kans de nek omgewrongen door van in de kleine rechthoek over te knallen. Standard deed het dan maar zelf. Cavanda gleed de voorzet van Chevalier tegen de touwen vlak voor het einde.

Dan toch Perbet!

Kortrijk zette nog alles op alles, maar het was Edmilson dat tegen de paal knalde namens Standard. In de allerlaatste actie kon Perbet dan toch scoren op aangeven van Attal. Wat een ontknoping!

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Kaminski Thomas 90' -
Ouali Idir 90' -
Kumordzi Bernard Yao   90' -
Kagelmacher Gary 90' -
D'Haene Kristof 90' -
Azouni Larry   90' -
Makarenko Yevgen 90' -
Stojanovic Jovan   66' -
Chevalier Teddy 90' -
Perbet Jérémy 90' -
De Smet Stijn 75' -
  Bank G Beoordeel
Lepoint Christophe 24' -
Galens Arne -  
Budkivsky Pylyp -  
Van Eenoo Lukas -  
Kovačević Vladimir -  
Verboom Bryan -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Sá Orlando 89' -
Mpoku Paul José   70' -
Carlinhos Carlos 44' -
Ochoa Memo 90' -
Cavanda Luis Pedro 90' -
Luyindama Christian 90' -
Laifis Konstantinos 90' -
Pocognoli Sébastien   90' -
Marin Răzvan 45' -
Agbo Uche Henry     42' -
Carlinhos 45' -
Edmilson 90' -
  Bank G Beoordeel
Scholz Alexander 46' -
Ndongala Dieumerci   20' -
Emond Renaud 1'  
Badibanga Beni -  
Gillet Jean-François -  
Fai Collins -  
Goreux Réginal -  
Herbeleef KV Kortrijk - Standard

Vooraf