Datum: 17/01/2010 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Cercle haalt zwaar uit op het Kiel
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Cercle haalt zwaar uit op het Kiel
Foto: © SC

Cercle Brugge heeft een verrassende overwinning op het veld van Germinal Beerschot geboekt. De West-Vlamingen namen een zwak keepende Tome Pacovski vier keer te grazen.

Jos Daerden kon bij de thuisploeg nog steeds niet rekenen op de geblesseerde Faris Haroun. De middenvelder zat zelfs niet in de wedstrijdselectie. Bij Cercle Brugge vierde Jelle Vossen zijn rentree na zijn kuitbeenbreuk.

Blunderboek Pacovski

 

Germinal Beerschot kon bij een overwinning een uitstekende zaak doen na het punteverlies van AA Gent, maar de Antwerpenaren startten dramatisch en mochten bij een 1-3-ruststand de boeken al sluiten.

 

De paars-witte verdediging acteerde op lemen benen en ook doelman Tome Pacovski kende niet zijn gelukkigste avond. De Macedoniër eiste een opvallende hoofdrol op en mocht de eerste drie treffers voor zijn rekening nemen.

 

Na drie minuten ging Pacovski al in de fout. Een schijnbaar makkelijke kopbal van Vossen dwarrelde tergend traag onder zijn armen tegen de touwen. Bij de tweede treffer bokste hij een schot van Oleg Iachtchouk recht in de voeten van Dominic Foley. De Ier nam het geschenk gretig in ontvangst.

 
Rode Mikulic

Tomislav Mikulic had het er dan al niet makkelijker op gemaakt voor de thuisploeg. Na een kwartier leed de Kroaat dom balverlies. De verdediger probeerde zijn fout te herstellen, maar ging aan het truitje van Iachtchouk hangen. Een one way ticket richting de kleedkamers was het logische gevolg.  

 

Aanvallend stond Germinal Beerschot voor de rust wel zijn mannetje. Bram Verbist moest een schicht van Ivan Leko vanonder het doelhout tikken en Sherjill MacDonald knalde na een knappe actie van dichtbij over.

 

Tosin Dosunmu gaf de Antwerpse fans bij een 0-2-achterstand terug even hoop. De Nigeriaan was er als de kippen bij om na een gestopte kopbal van Philippe Clement de aansluitingstreffer over de doellijn te werken.

 

Die hoop werd echter al even snel terug de kop ingderukt na een nieuwe blunder van Pacovski. De Macedoniër ging volledig naast het leer op een hoekschop van Hans Cornelis. Dejan Kelhar had de 1-3 maar binnen te tikken.

 
Antwerps vuistje

Germinal Beerschot probeerde na rust nog een vuist te maken, maar slaagde er niet in om Verbist in verlegenheid te brengen. Ivan Leko kon geen van zijn drie vrije trappen verzilveren en trapte één keer in het zijnet.

 

Cercle Brugge controleerde en gaf bij een zeldzame tegenstoot Germinal Beerschot het nekschot. Vuza Nyoni zette Foley alleen voor Pacovski. De Ier bleef ijzig kalm en duwde zijn tweede van de avond tegen de netten. In de slotfase hield Pacovski Iachtchouk en de ingevallen Bojan Bozovic nog wel van een vijfde treffer. (AN)

 

Opstellingen

Germinal Beerschot Germinal Beerschot

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' -
Monteyne Martijn 90' -
De Decker Wim 90' -
Clement Philippe 90' -
MacDonald Sherjill 45' -
Dosunmu Tosin 90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Mikulic Tomislaw   90' -
Wamfor Justice 69' -
Goor Bart   90' -
Leko Ivan 77' -
  Bank G Beoordeel
Cruz Daniel 13' -
Wanyama Victor 21' -
François Guillaume 45' -

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Verbist Bram 90' -
Vidarsson Arnar 90' -
Viane Denis 90' -
Cornelis Hans A 90' -
Iachtchouk Oleg   90' -
Boi Frederik 87' -
Foley Dominic ⚽ ⚽ A 90' -
Kelhar Dejan 90' -
Vossen Jelle  62' -
Nyoni Vuza Prince A 90' -
Van Eenoo Lukas 76' -
  Bank G Beoordeel
Packet Kevin 3'  
dos Santos Silva Reynaldo 14' -
Bozovic Bojan 28' -
Herbeleef Germinal Beerschot - Cercle Brugge