kvmKV Mechelen
gntKAA Gent
Datum: 26/12/2012 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Achter de Kazerne
Buffalo's maken ook Achter de Kazerne niets klaar
Buffalo's maken ook Achter de Kazerne niets klaar
Foto: © SC

AA Gent sluit het jaar af met 22 op 66, waaronder 3 op 27 onder Bob Peeters. Tegen KV Mechelen werd er alweer een ondermaatse prestatie geleverd. De thuisploeg domineerde de hele wedstrijd, maar het bleef spannend omdat KV morste met de kansen.

Tegen een AA Gent in diepe crisis rook KV Mechelen zijn kans om het seizoen in schoonheid af te sluiten. De jongens van Harm van Veldhoven zijn ook een pak sterker in de organisatie sinds de terugkeer van Steven De Petter en Seth De Witte. En vooraan heeft Destorme zijn betere vorm teruggevonden. Al na één minuut kopte de aanvallende middenvelder op doel maar Padt stond paraat.

Gent in zelfde bedje ziek

Wat volgde waren tien minuten gevechtsvoetbal, maar toen sloeg de thuisploeg nog eens toe, deze keer met succes. Destorme stifte met heel veel subtiliteit de bal over de verdediging tot bij Pedersen en de Deen maakte het sterk af. Van de Buffalo's hadden we ondertussen nog geen gevaar gezien. KV had zijn zaakjes op het middenveld goed in orde, want Van Der Bruggen en N'Diaye kregen maar geen voet aan de grond. Gent mocht Padt zelfs nog bedanken, want met een schitterende handreflex hield de Nederlander De Witte nog van een verdubbeling van de score.

Pasjes van twee meter die mislukten, te weinig vechtlust, absoluut geen organisatie en voor doel geen présence: Gent is ziek. Heel ziek zelfs, want buiten een scrimmage voor doel waarbij Pacovski de bal recht op zijn lichaam kreeg, was er van Gents gevaar weinig of niets bemerken. Bob Peeters zat met de handen in het (spreekwoordelijke) haar. KV Mechelen was immers doorlopend de betere.

KV morst

En in de tweede helft ging KV gewoon door. En had het via Pedersen ook twee grote kansen om de wedstrijd al vroeg op slot te doen, maar eerst belandde zijn schot tegen de paal en een afgeweken trap ging via de hand van Padt tegen de dwarsligger. Gent klampte zich vast aan de strohalm van die gemiste kansen, want de thuisploeg liet er op de counter nog een paar liggen.

Maar om te winnen, heb je eerst en vooral al kansen nodig en die konden de Buffalo's niet bij elkaar voetballen. KV had al lang een tweede doelpunt verdiend, maar moest zich ook weinig zorgen maken. Eén keer: toen de ingevallen Kola via Pacovski de paal raakte, maar dat was het dan ook.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' -
Chen Xavier   90' -
Biset Maxime   90' -
Bateau Sheldon 90' -
Ghomsi Antonio 90' -
De Witte Seth 90' -
De Petter Steven 90' -
Cordaro Alessandro 90' -
Destorme David A 78' -
Iddi Abdul-Yakuni 59' -
Pedersen Nicklas 90' -
  Bank G Beoordeel
Van Hoevelen Kenny -  
Enevoldsen Thomas 31' -
Henkens Robin 12' -
Junker Mads -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Padt Sergio 90' -
Rafinha Rafael Scapini 90' -
Nahayo Valery   90' -
Arzo César 90' -
Maréval Rémi 90' -
N'Diaye Mamatou 55' -
Van der Bruggen Hannes 90' -
Brüls Christian 72' -
Messoudi Mohamed 63' -
Mboyo Ilombé 90' -
Soumahoro Yaya 90' -
  Bank G Beoordeel
Conté Ibrahima Sory   35' -
Foket Thomas   27' -
Kola Rodgers 18' -
Herbeleef KV Mechelen - KAA Gent

Vooraf