Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Daknam
Lokeren wint in extremis
Dirk Pieters

Lokeren had het niet gemakkelijk tegen Roeselare. De rode lantaarn hield lang stand, maar moest zich in de helemaal op het einde van de wedstrijd toch gewonnen geven: 2-1.

De wedstrijd kon niet beter beginnen van de bezoekers. Na nauwelijks vijftig seconden keek Lokeren tegen een achterstand aan. Het was opnieuw MacDonald die voor het doelpunt zorgde bij Roeselare. Toch schoot Lokeren niet wakker na de snelle openingstreffer. De thuisploeg drukte Roeselare wel weg, maar eens aan de zestien stokte het. Roeselare kwam er nog zelden uit en mocht op slag van rust blij zijn dat een pegel van Tiko tegen de paal strandde. Lokeren ging met een 0-1 achterstand naar de kleedkamer.

Ook na de rust bleef Lokeren op zoek gaan naar de gelijkmaker en trok het spel naar zich toe. Het was lang wachten op de gelijkmaker, maar een kwartier voor tijd zette invaller Janczyk dan toch de 1-1 op het bord. Ook nadien kreeg de Lokerse doelpuntenmaker nog een mooie kans, maar hij liet ze liggen. In de 93e minuut viel alsnog de winnende treffer. Camara, ook al een invaller, bezorgde Lokeren alsnog de winst. (AN)