Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Jan Breydel
Cercle kan Lokerendefensie niet ontmantelen
Nico Wieme

Na een flauwe wedstrijd hebben Cercle en Lokeren de punten gedeeld. In de eerste helft was er niets te zien. In de tweede helft kwam de thuisploeg meer opzetten en verdiende ook wel een doelpunt, maar het Lokerenblok hield goed stand.

De wedstrijd tussen Cercle en Lokeren trok zich langzaam op gang en dat is dan nog een understatement. De thuisploeg kwam maar niet tot zijn bekende combinatievoetbal en de bezoekers beperkten zich tot het neerzetten van een goede organisatie. Doelgevaar was dan ook schaars.

We noteerden enkel een poging van Arnar Vidarsson over, een gekraakt schot van Oleg Iachtchouk in de handen van Barry Boubacar Copa en een afgeweerd schotje van Stijn De Smet. Van Lokerenkant viseerde Omer Golan de cornervlag. Ouwo Moussa Mâazou zat volledig in de zak van de Cercleverdediging.

Op het halfuur brak Lokeren snel uit via Hassan El Mouataz, Golan kwam een schoenlengte te kort om zijn voorzet binnen te werken. Vijf minuten voor de rust stond het ei zo na 1-0. Sergey Serebrennikov legde aan van ver, Copa zweefde de bal mooi uit de hoek.

In het begin van de tweede helft ontstond er even beroering toen De Smet in de zestien over het been van Nebosja Pavlovic ging. Ref Christoph Dierick gebaarde dat de bal werd gespeeld. Het tempo lag duidelijk hoger, al resulteerde dat niet onmiddellijk in beter voetbal. Lokeren kreeg een kansje via Golan, maar de Israëliër leunde te ver naar achteren, waardoor de bal hoog over ging. Na bijna twintig minuten probeerde Serebrennikov het van ver; zijn schot belandde centimeters naast de paal buiten.

Ondertussen ergerde het Cerclepubliek zich enorm aan het potige spel van de Oost-Vlamingen. Groen-zwart ging in het slot nog nadrukkelijk op zoek naar een goal. Eerst zette Kanu zich goed door, maar besloot onbesuisd naast. Daarna kreeg die andere invaller, Tony Sergeant, een reuzekans; de middenvelder tikte de bal van op twee meter onbegrijpelijk naast.

Kort daarop ontstond een groot geharrewar voor het Lokerendoel. De bal belandde ogenschijnlijk tegen de hand van een Lokerse verdediger, maar ref Dierick weigerde de bal op de stip te leggen. In de blessuretijd knalde Iachtchouk nog tegen het been van Copa, de bal ging echter via de achterlijn buiten. Zo kreeg groen-zwart niet wat het verdiende tegen een te georganiseerd spelend Lokeren.