Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Florent Beeckmanstadion
KV Mechelen doet goede zaak
Kevin Van Cutsem

KV Mechelen won vanavond verdiend van Dender, dat twee gezichten toonde. Vrancken en Rossini scoorden in de eerste helft. Dender was na rust de betere ploeg, maar verder dan de aansluitingstreffer van De Storme kwam het niet.

Het Dender dat in de eerste helft KV Mechelen partij gaf, kan zich onmogelijk redden. De ploeg van het duo Boskamp, (naast de bank) en Asselman (op de bank) voetbalde zonder vertrouwen noch inspiratie. Op de eerste echte aanval was het 45 minuten wachten. Op dat moment keek Dender al tegen een 0-2 achterstand aan.

Twee keer kon Kristof Imschoot een vrije trap vanop rechts in de zestien droppen. Eerst mocht Wouter Vrancken vrijstaand binnenkoppen. Daarna deed Guiseppe Rossini (door het wegvallen van de geschorste Biset aan de aftrap verschenen om voor meer lengte te zorgen, red) hetzelfde.

Na rust stond eindelijk het Dender op dat punten nodig heeft om zich te redden. Al na vijf minuten vond de thuisploeg de aansluiting. David De Storme verlengde een gekraakt schot van Aganovic in doel. Maar opnieuw werd duidelijk dat het voor Dender o zo moeilijk is om een degelijke aanval in elkaar gebokst te krijgen. Vlak voor affluiten lukte het hen plots wel maar De Storme botste op een prima reddende Biebauw.

KV Mechelen doet een goede zaak in het klassement. De kakkers hebben nu negen punten voorsprong op Dender, dat de kans om over Tubeke te springen liet varen. Volgende week moet KV het tegen Genk wel zonder Chen en Vleminckx (foto links) stellen, beiden kregen vandaag geel. Dender moet volgende week punten rapen tegen Tubeke.