Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stade Edmond Leburton
Zulte Waregem haalt stevig uit en wordt vijfde
Anthony Van der Planken

Zulte Waregem heeft er een topavond opzitten. Na een spetterende 0-6 zege op het veld van laagvlieger Tubeke is Essevee nu vijfde in het klassement.

Bij de rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Al vroeg in de wedstrijd zorgden Kevin Roelandts op aangeven van Berrier voor de 0-1. Wat later schotelde diezelfde Berrier ook Thomas Matton een doelpunt voor. Tubeke kon daar maar weinig tegen in brengen. Perbet was wel nog dicht bij de aansluitingstreffer, zijn poging werd knap gestopt door Bossut.

In de tweede helft ging Zulte Waregem op zijn elan door. Roelandts en Matton scoorden allebei een twee keer, telkens op aangeven van de bedrijvige N'For. Diezelfde N'For maakte zelf vanop de stip de 0-5. De ingevallen Yohan Brouckaert kreeg in die fase de rode kaart.

In het slot maakte Makiese de vernedering van de Waals-Brabanders compleet door de 0-6 te netten. Zulte Waregem doet zo een uitstekende zaak. Het profiteert van het puntenverlies van Racing Genk, AA Gent en Cercle Brugge en wordt plots vijfde in het klassement. Westerlo kan daar morgen wel nog verandering in brengen als het thuis wint van Club Brugge.