Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Dender doet een uitstekende zaak
Dirk Pieters

Het gaat van kwaad naar erger met Tubeke na de winterstop. Zaterdagavond kreeg het een nieuwe afstraffing te verwerken, deze keer was Dender de boosdoener. In een zespuntenwedstrijd ging Tubeke onderuit met 4-0.

De wedstrijd begon aan een mak tempo, maar de eerste kans was wel meteen raak. Dender kwam na tien minuten op voorsprong via Smajic en domineerde van dan af Tubeke volledig. De Waals-Brabanders maakten net als de vorige weken helemaal niets klaar en nog voor de rust zorgde Aganovic voor de logische 2-0. De score had nog kunnen oplopen, maar Dender vergat nog enkele kansen af te maken. Tubeke was zelfs niet bekwaam om een actie op poten te zetten.

Na de pauze controleerde Dender rustig de partij. Tubeke kon maar weinig terugdoen en kreeg ook na de pauze twee treffers rond de oren. Twintig minuten voor tijd scoorde Smajic zijn tweede van de avond: 3-0. De Pever maakte er in de extra tijd nog 4-0 van, waardoor Tubeke al zestig tegengoals slikte dit seizoen.

Tubeke doet een slechte zaak in het klassement en voetbalde 90 minuten lang eerste, zelfs tweede klasse onwaardig. [MDN]