Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Zwak Kortrijk maatje te klein
Steurbaut Kersten

Germinal Beerschot zet zijn opmars na Nieuwjaar verder. Tegen Kortrijk voegden de Antwerpenaren een achtste wedstrijd toe aan hun reeks zonder nederlaag. In het klassement wipt Germinal Beerschot over de West-Vlamingen.

De Mannekes kenden op Het Kiel weinig problemen met een zwak KV Kortrijk. Germinal Beerschot won de slag om het middenveld en gaf in 90 minuten tijd amper een kans weg aan de traag voetballende en voorin onmondig bezoekers

Het vertoonde voetbal van de thuisploeg was voor de rust ook niet hoogstaand, maar paars-wit stond na 45 minuten wel 2-0 voor. Pieterjan Monteyne bracht een snelle tegenstoot op gang en via Bart Goor en Daniel Cruz duwde Faris Haroun na een knap opgebouwde aanval de openingstreffer voorbij Peter Mollez.

Net voor de rust kreeg Kortrijk een nieuwe klap te verwerken. Brecht Verbrugghe beroerde een voorzet van Haroun met de hand. Scheidsrechter Nzolo legde het leer op de stip. Leko trapte de elfmeter feilloos in het dak van het doel.

De jongens van Aimé Anthuenis brachten na de rust beter voetbal op de grasmat, maar werden daarin ook gediend door de omstandigheden. Cheikhou Kouyaté kreeg al snel rood voor een fout op Proto en de 3-0 van Haroun, zijn zevende van het seizoen, deden de bezoekers volledig de das om.

Germinal Beerschot voetbalde de wedstrijd rustig uit en was via Vandenbergh en Goor nog dicht bij de 4-0. Barbosa schoot in de 75ste minuut de enige kans van Kortrijk op de paal. In het klassement springt Germinal Beerschot over KV Kortrijk naar de elfde plaats. [MDN]