Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Stade Charles Tondreau
Axel Witsel brengt Standard aan de leiding
Jens Selis

Standard heeft op de valreep gewonnen bij rode lantaarn Bergen. Dankzij een doelpunt in de 90e minuut veroverden de Rouches de drie punten. Standard wordt voorlopig weer leider met één punt voorsprong op Anderlecht.

Bij Standard ontbraken de geschorste Sarr en de geblesseerde Milan Jovanovic. Dat betekende dat Réginal Goreux en Tomislav Mikulic opnieuw hun kans kregen. Standard kreeg in de hele eerste helft twee kansjes. Eerst was er de hand van Herpoel nodig na een knappe actie van Dalmat en even later kopte Igor De Camargo op de rug van Mirri. Aan de overkant dreigde Bergen met een kopbal van Ludovic Buyssens.

Een donderpreek van coach Laszlo Bölöni tijdens de rust deed Standard in de tweede helft niet beter voetballen. Beterschap was tegenover de eerste helft nauwelijks te merken. Standard straalde onmacht uit en dwong amper kansen af. Niet dat Bergen wel voor gevaar zorgde, maar het was toch opmerkelijk hoe makkelijk de rode lantaarn overeind bleef. Bölöni gooide Benko nog in de strijd, maar verder dan een kopbal kwam de Kroaat niet.

In de slotfase had Standard wel nog de kansen om te scoren. Een schot van Axel Witsel werd met de vuisten gepareerd door Herpoel en een kopbal van Onyewu ging nipt naast. Bergen dreigde nog met een schot van Gueye, maar het leek 0-0 te blijven. Uiteindelijk deed een rode kaart voor Jarju de wedstrijd kantelen. Axel Witsel profiteerde en knalde in de slotminuut van de reguliere speeltijd Standard alsnog naar de leidersplaats. (AN)