chaCharleroi
Germinal Beerschot
Datum: 07/03/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi en Germinal Beerschot vergeten te scoren
Geoffrey Verbruggen
| 0 reacties
Charleroi en Germinal Beerschot vergeten te scoren
Foto: © SC

Charleroi en Germinal Beerschot hebben de punten verdeeld. Enkel in de tweede helft kon Germinal Beerschot wat weerwerk bieden aan de hegemonie van Charleroi. Een onterecht afgekeurd doelpunt van Habibou (foto) hield de Zebra's van de drie punten.

Al na vijf minuten had Charleroi de 1-0 laten liggen. Habibou zette zich fraai door op links, haalde de achterlijn en legde het leer panklaar voor Mboyo. De aanvaller was echter te verrast en zag zijn poging voor de lege kooi sterven op de dwarsligger. Germinal Beerschot onderging het spel en mocht van geluk spreken wanneer Grégoire een tweede kans verprutste.

Toen Dosunmu (foto) zich ontdeed van Joneleit leken de bezoekers er nog van te profiteren, maar Laquait kon redding brengen met het been. Meteen het laatste wapenfeit in een mager eerste bedrijf, al zat de erbarmelijke staat van het veld daar ongetwijfeld voor iets tussen.

Na de koffie bood Germinal Beerschot dan toch wat weerwerk. Na een inspanning van de bedrijvige Dosunmu testte Goor de reflexen van Laquait. Kort voordien was Charleroi opnieuw dicht bij een doelpunt, maar Camus zag zijn vrijschop uiteenspatten op de kruising. 

Bestolen

Met een stifter van Cruz waren de Ratten een laatste keer gevaarlijk. Habibou prikte zijn negende treffer van het seizoen tegen de touwen, maar werd afgevlagd voor vermeend buitenspel. Een op zijn minst discutabele beslissing van ref Barbry. De Zebra's voelden zich bestolen en dat liet Kéré merkbaar zien. De verdediger ging met twee voeten vooruit vol door op Dosunmu, die niet meer verder kon. Enkel de uitsluiting had hier op zijn plaats geweest, maar Kéré kreeg slechts geel onder de neus geduwd.

Beide ploegen wisten niet meer te scoren. Voornamelijk Charleroi kan daar niet tevreden mee zijn. Germinal Beerschot blijft ongeslagen na Nieuwjaar.

Herbeleef Charleroi - Germinal Beerschot