gntKAA Gent
tubTubeke
Bryan Ruiz (pen) 36'
2-0
Datum: 07/03/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent op eenvoudige wijze voorbij Tubeke
T. Coremans
| 0 reacties
Gent op eenvoudige wijze voorbij Tubeke
Foto: © SC

Albert Cartier en Tubeke zijn op het veld van AA Gent dieper in de degradatiekelder gesukkeld. Door de overwinning van Roeselare zakt Tubeke naar de voorlaatste stek. Gent speelde meer dan een helft met een mannetje minder maar won zonder problemen.

Spartelend naar de top kon AA Gent zich vanavond geen verder puntenverlies veroorloven. De hoge verwachtingen onder Michel Preud'homme kwamen tot dusver niet tot uiting. Al moeten we de gewezen topkeeper krediet geven lettende op de sterke kernen van de andere teams in onze hoogste afdeling van het betaalde voetbal. Tubeke mocht vanavond de druk hoog houden op het veld van de Buffalo’s. 

Veelbelovend maar eveneens zorgwekkend, zo kon de openingsfase in het Ottenstadion omschreven worden. Na amper twee minuten dankte Kenny Thompson (foto rechts) zijn selectie met een vroeg doelpunt voor de Buffalo’s. Een serieuze knauw aan het vertrouwen voor de gemotiveerde troepen van Albert Cartier die dringend uit de degradatiezone weg moesten geraken. De Waals-Brabanders werden meteen op achtervolgen aangewezen door een vlijtig startend AA Gent. De storm luwde daarentegen snel. De thuisploeg trok na de 1-0 meteen de voet van het gaspedaal en legde een ijskoud spelniveau op waar Tubeke geen raad mee wist. De bezoekers leken nog licht na te beven na de vroege tegengoal.

Gedoseerd doch zonder risico's waagden de Tubekenaren zich een kansje richting de kooi van Bojan Jorgacevic, maar zonder resultaat. AA Gent voetbalde na de vroege treffer stroef maar stevig georganiseerd. Het wist de voorsprong makkelijk te verdedigen al was de neutrale toeschouwer daar niets mee.

Diep in de eerste helft bracht een strafschop voor de thuisploeg opnieuw leven in de brouwerij. Vervecken trapte in de schwalbe van Leye en wees naar de stip. Bryan Ruiz nam het cadeautje in ontvangst en verdubbelde de voorsprong. Kort voor de pauze werd de wedstrijd ontsierd voor de Oost-Vlamingen. Jorgacevic trok aan de noodrem en legde de dribbelende Dajic tegen de grasmat. Vervecken trok zonder aarzelen rood voor de Gentse doelman. Roberto Rosales werd opgeofferd om Frank Boeckx te laten plaatsnemen tussen de palen.

Met de numerieke meerderheid in de achterhoofden kon het vertrouwen bij de bezoekers een laatste keer worden bijgesteld. Toegegeven, AA Gent leek mits de nodige inzet ook met z'n tienen een respectabel resultaat te kunnen neerzetten. En zo geschiedde... Tubeke voetbalde onmachtig en kon niet anders dan het initiatief bij de Buffalo's te laten. Een enkele dreiging via de voet van Alan Haydock werd door Dario Smoje van de doellijn gekeerd.

Ook na enkele aanvallende wijzigingen brachten de troepen van Cartier AA Gent nooit in verlegenheid. De thuisploeg bracht weinig spektakelwaarde toe, maar kon weinig worden verweten dankzij de 2-0 voorsprong en de man-minder-situatie. Michel Preud'homme houdt de nodige drie punten in eigen huis en had zijn job voor de avond volbracht. Al speelden zijn jongens wel tegen een weinig noemenswaardige tegenstander. Volgende week zal Gent tegen de rivaal uit Brugge uit een ander vaatje moeten tappen.

De conclusie achteraf klonk misschien hard, maar dit Tubeke lijkt een maatje te klein voor de hoogste afdeling. Er wacht de jongens van Albert Cartier wellicht nog een lang seizoensvervolg. Het zal de resterende wedstrijden moeten daveren in het Stade Leburton wil men daar volgend seizoen ook nog van eersteklassevoetbal genieten. (AN)

 
 
 
Herbeleef KAA Gent - Tubeke