Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Luminus Arena
Genk bibbert en beeft, maar wint
Jeroen Pyl

RC Genk heeft een nog grotere crisis op het randje kunnen afwenden. De Limburgers wonnen in eigen huis met 4-3 van Dender na een spektakelstuk vol knappe doelpunten en blunders. Veel effect heeft het ontslag van Ronny Van Geneugden nog niet gehad.

Genk nam de beste start, maar een goede Berthelin en het doelhout stonden een vroege treffer in de weg. In plaats van door te duwen haalden de Limburgers hun voet van het gaspedaal. De supporters uitten hun ongenoegen, maar konden toch nog juichen toen Tom De Mul op slag van rust met een harde knal scoorde.

De Cristal Arena snakte nog eens naar een ruime overwinning en leek dat aanvankelijk ook te krijgen. De Mul scoorde na 50 minuten de 2-0 en bood op vrije trap Jelle Vossen de 3-0 aan. De jonge spits werkte fraai af en alle zorgen leken even verleden tijd voor de Limburgers, maar niets was minder waar.

Uit het niets scoorde Aganovic de 3-1. Een wederom zwakke Huysegems liet na de wedstrijd koud te maken. Zukanovic tekende zeven minuten voor tijd met een magistraal afstandsschot de aansluitingstreffer aan. Topschutter João Carlos kopte onmiddellijk daarna de 4-2 tegen de touwen, zijn zevende van het seizoen.

Maar nog was de zege niet binnen voor de thuisploeg. Een blunderende David Hubert bracht David De Storme in stelling en die haalde droog uit: 4-3. Dender kreeg nog vier minuten blessuretijd om een onwaarschijnlijke terugkeer te maken, maar het mocht niet baten voor de staartploeg.

Genk zet met deze zege Club Brugge weer onder druk. Blauw-wit nadert tot op één punt van blauw-zwart. De supporters in de Cristal Arena kregen waar voor hun geld, al hadden ze ongetwijfeld op een dominanter en overtuigender Genk gehoopt. (AN)