denFCV Dender EH
cerCercle Brugge
Datum: 14/03/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Dender pakt driepunter na saaie vertoning
Jeroen Pyl
| 0 reacties
Dender pakt driepunter na saaie vertoning
Foto: © SC

Dender heeft in de strijd om het behoud een uitstekende zaak gedaan. De staartploeg hield via een late treffer van Norman Sylla Cercle Brugge af en verstevigt zo zijn vijftiende positie in de rangschikking.

Beide ploegen leken er aanvankelijk niet veel zin in te hebben. De wedstrijd ging aan een traag tempo van start en dat leverde weinig opwinding op voor de toeschouwers. Dender deed er best aan te winnen, maar het was Cercle dat in het eerste kwart van de partij het meest dreigde.
 
In het tweede deel van de eerste periode herstelde de thuisploeg het evenwicht. De partij ging goed heen en weer, maar de kansen bleven schaars. Saintini stuitte bij de beste mogelijkheid voor de thuisploeg op Verbist. Iachtchouk geraakte aan de overzijde niet voorbij Berthelin.
 
Na de pauze ontaarde de wedstrijd in een slaapverwekkend schouwspel. Het derde kwart leverde nagenoeg geen enkele doelkans op en alles leek uit te wijzen naar een scoreloos gelijkspel, tot Johan Boskamp in het slot Norman Sylla (foto) nog in de strijd gooide voor Aganovic.
 
Die deed waar niemand toe in staat was in het Florent Beeckman stadion: scoren. Rudy Saintini zette zich in de 85ste minuut door op de flank en bediende Sylla, die eerst Verbist omspeelde alvorens simpel af te ronden. Dender gaf de zege niet meer uit handen en loopt in de stand zo twee punten uit op naaste achtervolger Roeselare.
Herbeleef FCV Dender EH - Cercle Brugge