Datum: 14/03/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Stade Edmond Leburton
Tubeke onbegrijpelijk ten onder
T. Coremans
| 0 reacties
Tubeke onbegrijpelijk ten onder
Foto: © SC

Tubeke is er na een verdienstelijke wedstrijd niet in geslaagd de drie punten thuis te houden. In extremis moest het de volle buit aan Westerlo laten. Jaime Ruiz scoorde tweemaal in de slotminuten.

Tubeke begon vanavond met extra druk op de ketel aan de thuiswedstrijd tegen Westerlo. De thuisploeg kon maar best beginnen met het sprokkelen van de nodige punten. Zo niet was één van de rechtstreekse degradatieplaatsen gegarandeerd weggelegd voor de Waals-Brabanders. Met het bezoek van de Kempenaren kreeg het opnieuw een loodzware opdracht voorgeschoteld.

Log, ondermaats, maar vooral saai, verder moest men niet zoeken om het beeld van de openingsfase te omlijnen. Het doelpunt van Alan Haydock (foto rechts), halverwege de eerste helft, schudde de toeschouwers dan ook uit hun winterslaap. Met geloof in eigen kunnen en de nodige organisatie moesten de Tubekenaren proberen de drie punten te verzekeren.

Westerlo legde weinig creativiteit op de mat. De Westelse middenvelders kregen geen voet aan de grond. De club uit de stille Kempen kon de respectabele positie in het klassement vanavond alleszins niet rechtvaardigen. Via Mozes Adams kon het toch een enkele keer gevaarlijk zijn. Aan de overkant liet Grégory Dufer een gevleide 2-0 voorsprong voor de rust liggen.

Jan Ceulemans behield ondanks het bedenkelijke niveau van zijn manschappen het vertrouwen in dezelfde elf. Westerlo probeerde zich op de helft van de tegenstander te nestelen, maar creëerde weinig doelkansen. Albert Cartier had een versterkte defensieve achterlijn neer geplant die blijk gaf van efficiëntie. Jaime Ruiz en Lukas Zelenka werden nauwelijks in het stuk betrokken waardoor Nicolas Ardouin zowat werkloos bleef.

Westerlo voetbalde ver onder niveau en slikte bijna een tweede tegentreffer. Yasin Kacara liet de mogelijkheden om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen onbenut. De 25-jarige Belg kopte na een voorzet van Dufer onbegrijpelijk over de kooi van Yves De Winter. Even later had diezelfde Kacara alle tijd om af te ronden, maar hij besloot andermaal naast.

Tubeke leek de drie punten te verzilveren, al dacht ene Ruiz daar helemaal anders over. Odita kon eindelijk de vrijstaande Colombiaan bereiken en en die knalde de onverdiende gelijkmaker naast Ardouin. Alsof dat nog niet genoeg was, deed Jaime Ruiz het Tubeekse schip helemaal kelderen. Hij trapte in de toegevoegde tijd de winninggoal in het dak van het doel. Van een bittere pil gesproken… (AN)

 
Herbeleef Tubeke - Westerlo