Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Regenboogstadion
West-Vlaamse derby onbeslist
Anthony Van der Planken

De West-Vlaamse derby tussen Zulte Waregem en Roeselare heeft geen winnaar opgeleverd. De partij eindigde op 0-0, een resultaat waar beide ploegen matig tevreden mee zullen zijn.

De wedstrijd kende een leuk begin, en dat was vooral aan Roeselare te danken, dat in de eerste twintig minuten meteen drie doelrijpe kansen afdwong. Eerst kon Dissa alleen op doel af gaan, maar de aanvaller stuitte op Bossut. Diezelfde Bossut moest iets later ook ingrijpen op een goede schot van MacDonald. Bij de derde poging, opnieuw van MacDonald, was de doelman van Zulte Waregem wel geklopt, maar kon Buysse de bal nog net voor de lijn keren.

Na een sterk openingshalfuur verwaterde de wedstrijd. Roeselare gaf Zulte Waregem de bal, maar de thuisploeg slaagde er niet in om daarvan te profiteren. Nfor was er in de tweede helft wel nog heel dicht bij, maar een zege voor Zulte Waregem had onrechtvaardig geweest.

Het bleef zo bij 0-0, een resultaat waar beide ploegen niet echt tevreden mee zullen zijn. Zulte Waregem omdat zij hoopten aansluiting te houden met de subtop, Roeselare omdat zij voldoende kansen kregen om te winnen.