Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Guldensporenstadion
Club verschalkt Kortrijk in slotminuut
Kevin Van Cutsem

Club Brugge heeft vanavond Kortrijk verslagen met 2-3. Wesley Sonck besliste de partij in de slotminuut. Zo verstevigt Club zijn derde plaats.

Kortrijk kon sinds januari geen partij meer winnen en in de eerste helft bleek waarom. Zowel Backx, Coulibaly (foto) als Bétremieux kregen enkele prima kansen, maar de thuisploeg kreeg het doelpunt maar niet op het bord.

Club daarentegen kreeg vorige week tegen Gent een lesje in efficiëntie, en daar heeft blauw-zwart uit geleerd. Bij de eerste Club-aanval mocht Mollez zich al omdraaien.

Een inworp van Klukowski belandde met wat geluk voor de voet van Daerden die aan de verste paal binnentrapte. Amper acht minuten later verdubbelde de ongedekte Akpala de voorsprong na een identieke fase.

Kortrijk bleef vrijuit voetballen, met succes. Een weggekopte hoekschop werd door Hempte in één tijd op de slof genomen. De bal belandde fraai in de bovenhoek: rusten met 1-2.

Onder aanvoer van een sterke Istvan Backx, voor het eerst aan de aftrap sinds zijn blessure, ging Kortrijk in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Na een kwartier spelen kwam die er ook.

Een vrijschop van Kums werd krachtig binnengekopt door Coulibaly: 2-2. Club kon daar weinig tegenoverstellen. Zowel Vadis, Kruska als Dirar speelden een bleke wedstrijd.

Toch konden de bezoekers uit Brugge met de drie punten huiswaarts keren. In de slotminuut bracht een bedrijvige Geraerts de bal voor doel en Sonck werkte het leer met de hak binnen. Club Brugge kruipt door het oog van de naald en verstevigt zo zijn derde plaats. (AN)