Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Schiervelde
Roeselare doorbreekt Mechelse reeks
Kevin Vanbuggenhout

SV Roeselare heeft operatie redding verdergezet met een nieuwe overwinning. KV Mechelen was nochtans bezig aan een sterke reeks, maar verloor op Schiervelde met 1-0.

SV Roeselare had zijn vorige twee thuiswedstrijden gewonnen en hoopte met een nieuwe driepunter uit de degradatiezone te kruipen. KV Mechelen zette de voorbije weken een erg knappe 16 op 18 neer en beoogde een plek in de linkerkolom.

Het was Roeselare dat de toon aangaf in deze wedstrijd. Roeselare speelde een stuk sneller dan KV Mechelen en trok al snel naar voren. Dat leverde na een kwartier een eerste kans op, wel via een tegenaanval. MacDonald ging op snelheid voorbij Biset en tikte de bal ook voorbij Biebauw, maar Van Dessel kon nog opruimen. Rond het halfuur ging Roeselare nog meer druk zetten met een hoop hoekschoppen. Na één van de hoekschoppen van Huyghebaert was de afvallende bal voor de vrijstaande Tanghe. Zijn schot werd schitterend uit doel geweerd door Biebauw. Kort daarop kopte Lazarevic net naast. KV Mechelen onderging de wet van de sterkste, maar haalde wel de rust met 0-0.

Vier minuten ver in de tweede helft kreeg MacDonald een uitgelezen kans om de score te openen, maar hij liet de bal te ver van de voet schieten. Roeselare-trainer Van Wijk werd uit zijn zone gezet, maar zag wel hoe zijn ploeg bleef aanvallen. Tanghe kopte een hoekschop richting doel, Romeo Van Dessel kon de bal nog net van de lijn halen. Op het uur was het dan toch raak. Biset raakte de bal niet onzuiver en kon dus niet goed wegwerken, Dequevy profiteerde en schoof de 1-0 in doel. Voor Dequevy zijn eerste doelpunt van het seizoen. In het laatste halfuur bracht Roeselare aanvallend ook niet veel meer en werd er vooral gedacht aan verdedigen. KV Mechelen kwam eindelijk beter in de wedstrijd, al bleef Roeselare wel hoog scoren. Zeven minuten voor tijd kreeg KV dan zijn eerste kans uit de wedstrijd en het was meteen een reuzekans op de gelijkmaker. Na een pass van Chen liep Nong weg van zijn verdediger. Vervolgens legde hij goed terug op de vrijstaande Gorius die naast besloot. Roeselare wist zich zegezeker en pakte drie belangrijke punten.

KV Mechelen verloor voor het eerst in acht competitiematchen. In Roeselare kon KV maar weinig potten breken. SV Roeselare won verdiend en zet zijn opmars verder, het komt nu in de stand naast Dender te staan.