denFCV Dender EH
gntKAA Gent
1-0
1-1
Datum: 04/04/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Florent Beeckmanstadion
AA Gent laat twee punten liggen bij Dender
Fabian Morren
| 0 reacties
AA Gent laat twee punten liggen bij Dender
Foto: © SC

AA Gent heeft niet kunnen winnen op het veld van FC Dender. Beide teams verdeelden de buit: 1-1. Gent staat nu samen met Genk en Westerlo op een gedeelde vierde plaats in de stand.

Al binnen het kwartier was AA Gent op achtervolgen aangewezen. Een vrije trap van De Storme ging onhoudbaar voorbij Jorgacevic binnen. Even later was De Storme al opnieuw gevaarlijk, maar z'n kopbal ging over doel. AA Gent reageerde met een schot van Tim Smolders, maar Cédric Berthelin redde uitstekend.

De doelman van Dender moest zich even later echter toch gewonnen geven. Roy Myrie kopte een hoekschop van Bryan Ruiz binnen en bracht Gent zo weer langszij. Na de rust was er minder te beleven in het Florent Beeckmansstadion. De kansen werden schaarser en doelpunten bleven uit.

Pogingen van De Roeck en Thompson gingen respectievelijk over en naast, terwijl ook een schuiver van Rosales niet tussen de palen belandde. Dender zag een lob van Aganovic nog naast de kooi van Jorgacevic belanden. In de slotfase kregen beide teams nog enkele gele kaarten, maar aan de tussenstand op het scorebord wijzigde niets meer. (AN)

Herbeleef FCV Dender EH - KAA Gent