Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Luminus Arena
Westerlo haalt uit bij RC Genk
Fabian Morren

Westerlo heeft een gouden zaak gedaan in de strijd om Europees voetbal. De Kempense club won met maar liefst 1-4 bij Racing Genk en komt zo in de stand naast de Limburgers.

Racing Genk had de betere kansen in de eerste helft. Zo was Barda al snel dicht bij de 1-0, maar Yves De Winter hield de Israëliër van een vroeg doelpunt. Ook Jelle Vossen en Joao Carlos zorgden voor gevaar, maar het doelpunt kwam er niet.

Westerlo toonde zich een pak efficiënter. Een voorzet van Scheelen leek ongevaarlijk, maar Wouter Corstjens slaagde er toch nog in om de bal binnen te koppen. Genk reageerde echter snel. Stein Huysegems stelde op aangeven van Jelle Vossen weer gelijk.

Genk nam vervolgens de wedstrijd opnieuw in handen, maar kort voor de rust sloeg Westerlo een tweede keer toe. Ruiz miste oog in oog met doelman Davino Verhulst niet en bezorgde de bezoekers zo een gevleide voorsprong aan de rust.

Na de de pauze kreeg Westerlo al vrij vlug twee prima kansen op de 1-3. Verhulst redde pogingen van Odita en Scheelen. Het was echter maar uitstel, want na een overtreding op Modubi kon Wouter Scheelen vanaf de strafschopstip toch het derde Westelse doelpunt maken.

Omdat Genk-coach Pierre Denier alle wissels al had opgebruikt, moest Genk met tien verder nadat Barda uitviel met een blessure. Tot overmaat van ramp begon ook Joao Carlos in de slotfase te trekkebenen. In blessuretijd maakte Jaime Ruiz er met een schitterend doelpunt zelfs nog 1-4 van. (AN)