Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard zet Anderlecht onder druk
Fabian Morren

Standard legt de druk weer bij Anderlecht. De Rouches versloegen Germinal Beerschot met 3-1. Standard wordt in de stand zo voorlopig weer leider. Scheidsrechter Virant speelde een hoofdrol.

Standard nam de beste start, maar Germinal Beerschot scoorde. Daar ging eerst hands van Mikulic aan vooraf, maar scheidsrechter Virant deed alsof zijn neus bloedde en kende zo een duidelijke strafschop niet toe. Bovendien had Mikulic rood kunnen krijgen.

Gerechtigheid kwam echter meteen nadien. Een hoekschop werd door Kevin Vandenbergh voorbij Sinan Bolat gewerkt. Bolat maakte zijn competitiedebuut voor Standard. De ex-goalie van Genk kreeg de voorkeur op Rorys Espinoza.

Strafschop

De reactie van Standard op het doelpunt van Vandenbergh liet niet lang op zich wachten. Een vrije trap van Steven Defour belandde in de muur, tegen de elleboog van Ivan Leko. Deze keer twijfelde ref Virant niet en wees meteen naar de stip.

De strafschop werd feilloos omgezet door Axel Witsel en dat was het sein voor de thuisploeg om door te gaan. Eerst was er nog een redding met de vuisten van Proto op een kopbal van Mbokani. Twee minuten later viel het tweede doelpunt van de Rouches. Na een stifter van Mbokani had Jovanovic de bal maar binnen te tikken.

Rood voor Dheedene

Na de rust was de wedstrijd eigenlijk op geen enkel moment nog spannend. Lange tijd bleef het 2-1, maar Germinal Beerschot slaagde er niet in om kansen af te dwingen. Standard bleef de betere ploeg, met onder meer kansen voor Steven Defour en Axel Witsel. Doelman Silvio Proto hield de spanning er echter nog een tijdje in.

Toen Didier Dheedene echter met rood van het veld werd gestuurd, was het helemaal over voor de bezoekers. Een onterechte uitsluiting, want Jovanovic werd niet geraakt. Met een schitterend doelpunt besliste Mbokani kort voor het einde de wedstrijd. De Congolees zette drie tegenstanders in de wind en rondde nadien prima af. (AN)