tubTubeke
roeRoeselare
Datum: 04/04/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stade Edmond Leburton
Roeselare doet opnieuw gouden zaak
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Roeselare doet opnieuw gouden zaak
Foto: © SC

Roeselare heeft opnieuw een gouden zaak gedaan. Met een 0-1 zege op het veld van Tubeke mogen de West-Vlamingen nu zelfs dromen van rechtstreeks behoud.

Beide ploegen startten aarzelend aan de wedstrijd. De vroege goal van Ten Heuvel kwam dan ook uit de lucht gevallen. Ten Heuvel trapte een vrijschop via de Tubeekse muur tegen de netten.

Na het doelpunt nam Roeselare het initiatief in handen. MacDonald was enkele keren dicht bij de 0-2, Ardouain hield zijn ploeg in de wedstrijd.

Na de pauze liet Roeselare het initiatief aan Tubeke. De West-Vlamingen loerden op de counter en zullen aanvaller Dissa een aantal keer flink vervloekt hebben, want die miste enkele opgelegde kansen.

Tubeke probeerde wel, maar Roeselare echt onder druk zetten lukte niet. Enkel Dajic was er nog dicht bij, hij zag zijn kopbal over doel vliegen.

Tubeke kan zo het behoud stilaan vergeten. De Waals-Brabanders hebben een mirakel nodig om zich nog te redden. Roeselare daarentegen lijkt stilaan op weg te realiseren wat niemand enkele maanden geleden nog voor mogelijk hield: zich rechtstreeks redden. De West-Vlamingen staan nu vijftiende en krijgen Charleroi en KV Kortrijk in het vizier.
Herbeleef Tubeke - Roeselare