Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem maakt Cercle in twee minuten af
Nico Wieme

Zulte Waregem heeft het regionale treffen tegen Cercle Brugge gewonnen. De bezoekers namen een schroeiende start die beloond werd met een vroege voorsprong, maar na de rust werd groen-zwart genadeloos afgemaakt door de Gaverbeekploeg.

Verschroeiende start Cercle
Cercle Brugge nam een droomstart in het Regenboogstadion, want na amper drie minuten klom het al op voorsprong. Sammy Bossut kon aanvankelijk een kopbal van Kanu nog uit zijn doelvlak houden, maar de Zulte Waregemgoalie was kansloos op de herneming van Honour Gombami (foto rechts). De thuisploeg reageerde als door een wesp gestoken; Bram Verbist moest op al zijn kunnen een beroep doen na een schot van Chris Makiese.

Daarna was het opnieuw Cercle dat het laken naar zich toetrok. Stijn De Smet schoot de bal na een mooie aanval langs Kanu en Oleg Iachtchouk een huis over. Even later anticipeerde Bossut goed op een steekbal van Gombami. Iets voorbij het kwartier had de thuisdoelman de nodige moeite met een afstandsschot van De Smet.

Evenwicht hersteld
Pas over halfweg de eerste helft kon Zulte Waregem de bezoekers even terugdrukken. Makiese plaatste de bal naast het doel en op een vrije trap kopte Jérémy Taravel in de handen van Verbist. Op het halfuur kreeg de thuisploeg dé kans om gelijk te maken, maar Janis Coppin schoot overhaast hoog over.

Het tempo zakte naarmate de rust in zicht kwam. Vijf minuten voor de pauze ontfutselde De Smet Franck Berrier de bal. De Cerclemiddenvelder speelde de volledig vrijstaande Tony Sergeant aan, maar opnieuw greep Bossut gepast in.

Vroege gelijkmaker
Francky Dury was duidelijk niet tevreden met het spelpeil van zijn discipelen en voerde tijdens de rust drie wissels tegelijkertijd door. De donderpreek van de Zulte Waregemcoach miste zijn effect niet, want na zeven minuten in de tweede periode kreeg de thuisploeg een strafschop. Sergej Serebrennikov legde Thomas Matton neer en Makiese aarzelde niet om zijn ploeg van op de stip op gelijke hoogte te brengen.

Cercle had het moeilijk met de agressievere aanpak van de thuisploeg en kwam niet meer in zijn spel. Het tempo lag bij beide teams niet echt hoog, echte kansen bleven aanvankelijk uit.

Genadeloze thuisploeg
Op het moment dat niemand het verwachtte, sloeg Zulte Waregem plots tweemaal in evenveel minuten toe. Op de 72ste minuut mocht Berrier een vrijschop nemen. Gombami werkte de bal weg tot bij Matton die enig mooi in de winkelhaak binnenknalde. Kort daarop belandde het leer na een ingestudeerd nummertje bij Berrier die niet wou onderdoen voor Matton en eveneens de netten in de bovenhoek deed trillen.

Na deze dubbele uppercut verdween het geloof in puntenwinst bij de bezoekers. Op een vrijschop van De Smet kopte Anthony Portier nog wel in het zijnet, maar daar bleef het ook bij. In blessuretijd dikte Makiese ei zo na aan tot 4-1, zijn bal ging echter over. Zo blijven de Bruggelingen achter met een schamele 7 op 33 (vijfde nederlaag op rij), Zulte Waregem kruipt na een 2 op 12 uit het dal.