Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Lotto Park
Anderlecht wint topper en staat weer mee aan kop
Anthony Van der Planken

Anderlecht heeft de topper tegen Club Brugge gewonnen met het kleinste verschil. Een doelpunt van Mbark Boussoufa was voldoende voor de zege. Anderlecht komt dankzij deze overwinning opnieuw naast Standard aan de leiding.

Al na twee minuten had scheidsrechter Serge Gumienny twee gele kaarten uitgedeeld. Eerst kreeg Jelle Van Damme geel, een minuut later ook Karel Geraerts. De wedstrijd kende overigens een fel begin. Anderlecht had na vijf minuten al op voorsprong kunnen staan. Stijn Stijnen redde een harde knal van Van Damme met de benen en Tom De Sutter kopte over.

Club Brugge speelde bleek in de eerste helft. Enkel een schotje van Vadis zorgde voor (lichte) dreiging in de openingsfase. Halverwege de eerste helft scoorde Anderlecht. Met een slim hakje van Van Damme kwam de bal bij Mbark Boussoufa en de Nederlandse Marokkaan trapte binnen. Vlak voor de had Tom De Sutter nog een prima kans op de 2-0, maar de spits van paars-wit kopte naast.

Club begon een pak snediger aan de tweede helft. Anderlecht moest soms zelfs naar adem happen. Dat leverde ook een eerste echte kans op. Wesley Sonck kopte, maar Davy Schollen redde prima. Paars-wit was minder gevaarlijk na de rust. Een kopbal van Juhasz ging naast en een schot van Van Damme werd door Stijnen gered met de vuisten.

Anderlecht bibberde wel tot het laatste fluitsignaal, want het verlossende tweede doelpunt bleef uit. De bezoekers waren echter te weinig gevaarlijk om paars-wit echt in de problemen te brengen. Enkel in blessuretijd kreeg Sonck nog een uitstekende kans, maar Davy Schollen zat er nog met een hand tussen. Club moet zich blijven concentreren op de derde plaats, terwijl Anderlecht naast Standard aan de leiding blijft. (AN)