Nfor houdt Zulte Waregem op Europese koers
Steurbaut Kersten

Zulte Waregem mag blijven dromen van Europees voetbal. Ernest Nfor bezorgde de West-Vlamingen met een late treffer de volle buit en redde daarmee het vel van ploegmaat Jeremy Taravel.

Aimé Anthuenis had bij Germinal Beerschot heel wat schuifwerk op te knappen. De 65-jarige trainer moest naast de langdurig geblesseerden Daniel Cruz, Kurt Van Dooren en Sanharib Mali ook Bart Goor (achillespees) en de geschorste Wim De Decker missen. Dat zijn maar liefst vijf basispionnen.

Leko op de lat

Op het veld was daar weinig van te merken. Germinal Beerschot domineerde in de eerste helft, maar slaagde er niet in om zijn overwicht om te zetten in doelrijpe kansen. Ivan Leko kreeg de beste mogelijkheid. De Kroaat schilderde een vrije trap buiten het bereik van Sammy Bossut, die het het leer op de dwarsligger zag stranden.

De jonge doelman slaakte een zucht van opluchting want hij lag zelf aan de basis van de vrije trap nadat hij bij een uitrap de bal buiten de zestien nog met de handen had beroerd. Faris Haroun en Leko probeerden het nog van op afstand, maar besloten naast.

Taravel x2

De kansen van Zulte Waregem waren nog schaarser. De fusieploeg acteerde ondermaats -zelfs de vrije trappen van Franck Berrier konden niet voor dreiging zorgen-, maar stond net voor rust toch op voorsprong. Jeremy Taravel werd volledig uit het oog verloren door de paars-witte defensie en kopte een hoekschop van Berrier -toch hij- tegen de netten.

In de tweede helft zakte het niveau naar dat van een typische eindeseizoenswedstrijd: zielloos, doelloos en lange tijd kansloos. In de slotfase viel er eindelijk toch nog iets te beleven. Tosin Dosunmu besloot eerst nog op Bossut, maar Taravel bracht met een rake knik -deze keer in eigen doel- de Ratten terug op gelijke hoogte.

Derde nederlaag Germinal Beerschot

Aan de overkant liet de ingevallen Tarmo Neemelu de kans op de 1-2 liggen, maar Ernest Nfor bezorgde de bezoekers in extremis toch nog de drie punten. De Kameroener verscheen alleen voor Silvio Proto, maar bleef ijzig kalm en prikte het leer enig mooi over de Rode Duivel.

Germinal Beerschot kon niet meer terugkomen en gaat voor de derde keer op rij de boot in. Zulte Waregem nadert tot op één punt van Racing Genk, Westerlo en AA Gent. De laatste twee ploegen spelen zondag nog tegen elkaar. (AN)