Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Guldensporenstadion
Dender viert feest na late strafschop
Fabian Morren

Dender heeft een heel belangrijke zege behaald in de degradatietopper tegen Kortrijk. Dankzij een strafschopdoelpunt van De Storme diep in blessuretijd wonnen de bezoekers met 1-2.

Kortrijk kreeg in de eerste helft geen enkele kans versierd. Niet dat Dender constant gevaarlijk was, maar de meeste dreiging ging toch uit van de bezoekers. Sulejman Smajic trapte over en Aganovic kopte naast. Twee keer gebeurde dat na knap voorbereidend werk van Saintini, die het de Kortrijk-defensie soms zeer lastig maakte.

Kortrijk stelde er niets tegenover. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck slaagt er maar niet in om het niveau van voor de winterstop terug te vinden. De coach greep tijdens de rust in en gooide Kouyaté en Barbosa in de strijd, maar ook die wissels zorgden niet voor het gewenste effect.

Al vlug in de tweede helft vond Dender de weg naar de netten. Steven De Petter legde af voor Aganovic en de Bosniër knalde met zijn linker de 0-1 tegen de touwen. Het antwoord van Kortrijk bleef uit. Enkel een een kopbal van Kouyaté zorgde voor enig gevaar.

De thuisploeg bleef zwak spelen. Coulibaly trapte in het slotkwartier nog in het zijnet en kopte een keer over, maar een doelpunt leek er niet meer te zullen komen. Tot invaller Bétrémieux er in de slotminuten 1-1 van maakte. Barbosa liet zelfs de kans op de drie punten liggen. Hij trapte maar nipt voorlangs.

Uiteindelijk viel het doelpunt geheel onverwacht nog aan de overkant. Na hands van Lahaye wees ref Nzolo naar de stip. Bétrémieux zette de penalty feilloos om en bezorgde Dender alsnog de drie punten. (AN)