Stadion: Schiervelde
Zwak Genk verliest ook bij Roeselare
Fabian Morren

Roeselare heeft opnieuw een belangrijke zege behaald. De West-Vlamingen versloegen Racing Genk, dat opnieuw een slechte zaak doet in de strijd om Europees voetbal.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Roeselare. Perisic kopte door tot bij Dissa, die op zijn beurt de bal breed legde voor MacDonald. De Nederlander kwam zo oog in oog met Verhulst en werkte prima af: 1-0.

Vijf minuten later was het opnieuw Roeselare dat voor het gevaar zorgde. Verhulst werkte een bal slecht weg, maar Tanghe profiteerde niet en trapte naast. Genk kreeg in de hele eerste helft geen enkele kans. De thuisploeg was nog gevaarlijk via Dissa, maar Verhulst hield de bezoekers in de wedstrijd.

Na de rust was de eerste mogelijkheid toch voor Genk. Invaller Tözser zag zijn schot echter afwijken. Toch was dat voor Genk niet het sein om een offensief in te zetten. De bezoekers bleven flauw spelen en in een matige tweede helft waren er amper kansen.

Een kwartier voor affluiten kwam Roeselare zelfs dicht bij de 2-0, maar Verhulst redde de poging van MacDonald. Bij Genk probeerde Huysegems voor nog wat dreiging te zorgen, maar zonder succes. Coach Pierre Denier gooide Ljubojevic in de strijd. Ook de Kroaat kon echter niet voor de kentering zorgen.

Roeselare staat dankzij deze overwinning weer wat dichter bij het behoud. Genk leed zijn achtste uitnederlaag van het seizoen en kan AA Gent, Club Brugge en Westerlo verder zien uitlopen in de strijd om Europees voetbal. (AN)